Επέτειος Γρηγορόπουλου: 374 προσαγωγές και 135 συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: 374 προσαγωγές και 135 συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα

Σε 374 προσαγωγές συνολικά προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. την Κυριακή στην Αθήνα, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως ενημέρωσε η ΕΛ.ΑΣ, οι προσαγωγές έγιναν για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, ενώ οι 135 από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι προσαγωγές και συλλήψεις αφορούν σε άτομα που είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας και κυρίως στα Εξάρχεια για τη 12η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η Πολιτική Προστασία είχε ενημερώσει πως θα απαγορεύονται για την Κυριακή συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων, ωστόσο σημειώθηκαν αρκετά επεισόδια τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ανάμεσα στα άτομα που προσήχθησαν το απόγευμα της Κυριακής ήταν και οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Συνολικά απετράπησαν 12 απόπειρες συγκεντρώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, ενώ έγιναν καταδρομικές επιθέσεις με μολότοφ σε αστυνομικά τμήματα τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα υπό τον φόβο νέων καταδρομικών επιθέσεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS