Επιμένει ο κοροναϊός: Πότε έρχεται η μετάλλαξη «Κένταυρος και ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

Επιμένει ο κοροναϊός: Πότε έρχεται η μετάλλαξη «Κένταυρος και ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

Με το βλέμμα και την αγωνία στον ερχομό της νέας μετάλλαξης με την εμβληματική ονομασία «Κένταυρος» βρίσκονται οι επιστήμονες

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Τμήματος Μηχανικής του ΑΠΘ, η νέα μετάλλαξη της Ομικρον, ΒΑ.2.75, που θα οδηγήσει τη χώρα μας στο έβδομο επιδημικό κύμα, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας μετά τις 15 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να επικρατήσει γρήγορα, καθώς είναι ακόμα πιο μεταδοτικός από τα υπάρχοντα στελέχη.

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται επικράτηση της νέας μετάλλαξης "Κένταυρος

Το άνοιγμα των σχολείων και η επιστροφή των παραθεριστών προβλέπεται να οδηγήσουν σε άνοδο των κρουσμάτων. Παράλληλα, η ανοσία από τον εμβολιασμό τείνει να εξασθενήσει, γεγονός που δρα επιβαρυντικά στη διασπορά. Έτσι θεωρείται πως η Κένταυρος, η διαφορετικά η υποπαραλλαγή BA.2.75, θα επικρατήσει πολύ σύντομα έναντι των άλλων (Όμικρον 4 και 5), ακόμη και μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα ή στις αρχές του Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως η υποπαραλλαγή BA.2.75 ή Κένταυρος έχει ανιχνευθεί σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως και αυξάνεται γρήγορα. Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο είναι μερικές από αυτές, από όπου προέρχεται μεγάλο μέρος των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Πολύ πιο μεταδοτική

Από τα δεδομένα στην Ινδία, όπου και εμφανίστηκε πρώτα στις αρχές του Μαΐου, δεν φαίνεται ακόμη η Κένταυρος να αυξάνει τα ποσοστά νοσηλείας ή θανάτων, όμως είναι 18,5% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Όμικρον 4-5. Οι ειδικοί λένε όμως πως αν και η BA.2.75 δεν έχει εξαπλωθεί ευρέως ως τώρα, θα μπορούσε να το κάνει στη συνέχεια.

Ακόμη δε κι αν τα ποσοστά νοσηλείας και θανάτων παραμείνουν χαμηλά σε ένα κύμα που προκαλείται από την παραλλαγή Κένταυρος, η υψηλή συχνότητα νέων κυμάτων μόλυνσης θα μπορούσε να σημαίνει περισσότερο κόσμο με long COVID-19 (δηλαδή εμμένοντα συμπτώματα μετά τους 3 μήνες από τη διάγνωση).

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα του «Κένταυρου» πιστεύεται ότι είναι παρόμοια με τις προηγούμενες παραλλαγές της ‘Ομικρον. Ωστόσο, καθώς η νέα υπο-παραλλαγή βρίσκεται ακόμη υπό μελέτη, είναι σημαντικό να κατανοήσετε όλα τα πιθανά συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε.

Υψηλή θερμοκρασία ή ρίγος (ρίγος).

Νέος, συνεχής βήχας. Αυτό σημαίνει ότι βήχετε πολύ, για περισσότερο από μία ώρα ή τρία ή περισσότερα επεισόδια βήχα σε 24 ώρες.

Απώλεια ή αλλαγή της αίσθησης της όσφρησης ή της γεύσης

Δύσπνοια

Αίσθημα κόπωσης ή εξάντλησης

Πόνος στο σώμα

Πονοκέφαλος

Πονόλαιμος

Βουλωμένη μύτη ή καταρροή

Απώλεια όρεξης

Διάρροια

Αίσθημα αδιαθεσίας ή αδιαθεσία

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS