Επιστρέφει ο δακτύλιος στις 25 Οκτωβρίου - Τι θα ισχύσει

Επιστρέφει ο δακτύλιος στις 25 Οκτωβρίου - Τι θα ισχύσει

Από τις 25 Οκτωβρίου θα επιστρέψει ξανά ο δακτύλιος που θα ρυθμίζει κανονικά την κίνηση στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, ώστε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να πραγματοποιείται απρόσκοπτα και όσο το δυνατόν χωρίς προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δακτύλιος τέθηκε σε αναστολή λόγω του πρώτου lockdown.

Τι θα ισχύσει 

Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν για τον δακτύλιο στην προ - κοροναϊού εποχή, από Δευτέρα έως Πέμπτη (07:00-20:00) και Παρασκευή (07:00-15:00) επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους. Επίσης, το ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν, ορίζεται από το τελευταίο νούμερο που έχουν στην πινακίδα τους.

Πώς κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με τον δακτύλιο

  • Κατά τις άρτιες (ζυγές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8 (δηλαδή σε ζυγό αριθμό).
  • Κατά τις περιττές (μονές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7 και 9 (δηλαδή σε μονό αριθμό).


Επισημαίνεται πως οι λεωφόροι και οδοί για τις οποίες ισχύει συνήθως ο δακτύλιος είναι οι ακόλουθες:

Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας.

Το μέτρο δεν ισχύει τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS