Θέμα ωρών η επιστροφή της κανονικότητας μετά την κακοκαιρία «Μήδεια»: Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Θέμα ωρών η επιστροφή της κανονικότητας μετά την κακοκαιρία «Μήδεια»: Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Επιστρέφει μετά από πάνω από σχεδόν τρία 24ωρα η κακονικότητα στις περιοχές της Αττικής  που χτύπησε η κακοκαιρία «Μήδεια». 

Μάλιστα ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει οι εργασίες στο Δίκτυο Μέσης Τάσης της Αττικής και απομένουν κάποια μικρά τμήματα των γραμμών που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας κυρίως στα Βόρεια Προάστια, προχωρώντας ταυτόχρονα στην αποκατάσταση βλαβών στη Χαμηλή Τάση καθώς και μεμονωμένων παροχών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ οι εργασίες επικεντρώνονται στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Τι ζητά από τους πολίτες ο ΔΕΔΔΗΕ


Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Χαρδαλιάς: Θα μείνουμε εδώ όλο το βράδυ


Οπως τόνισε εξάλλου και ο Ν. Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος «Όλυμπος», μέχρι τα μεσάνυχτα αναμενόταν να ολοκληρωθούν οι επιδιορθώσεις στο δίκτυο κατά 90%. Στην μάχη που δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ για να αποκατασταθούν οι βλάβες, συμμετέχει και ο στρατός με 50 στελέχη, ενώ συνδράμουν 40 στελέχη της ΕΜΑΚ, 40 στελέχη του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και όλες οι περιφερειακές μονάδες της Πυροσβεστικής με την αρωγή και της αστυνομίας στο ζήτημα της προσβασιμότητας και της προσπέλασης.

«Δεν θα ξεκουραστεί κανείς, δεν θα κοιμηθεί κανείς, κανείς δεν δέχεται να αντικατασταθεί, θα είμαστε όλοι εδώ, όπως και χθες το βράδυ, μέχρι και η τελευταία γειτονιά, η πιο απομακρυσμένη γειτονιά της Αττικής να πάρει ρεύμα. Μέχρι, τέλος πάντων, οι ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα. Συνεχίζουμε με συσκέψεις και με πλήρη οργάνωση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, για να μπορέσουμε να φέρουμε το σωστό αποτέλεσμα» ανέφερε με νόημα χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ερωτηθείς για το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ, δήμων και Περιφέρειας, ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε: «Σας εξήγησα ότι είναι μια δαιδαλώδης κατάσταση. Βλέπετε ότι την παρακολουθούμε βήμα-βήμα. Αυτή τη στιγμή, μετά τις 18.00, κάνουμε μια αναδιάταξη, εξ ου και η σύσκεψή μας εδώ, ώστε να ρίξουμε το βάρος στις τελευταίες 10 γραμμές και μέχρι τα μεσάνυχτα να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Θα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, είναι πιο πολύπλοκες, κάποιων νοικοκυριών που θα μείνουν χωρίς ρεύμα. Είμαι σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να τους εξασφαλίσουμε ό,τι μπορεί να χρειαστούν για αυτό το τελευταίο βράδυ. Ο καθένας έχει αναλάβει ένα μεγάλο κομμάτι ευθύνης.

Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε ποιος κάνει, τι. Υπάρχει ένα Γενικό Σχέδιο, το ''Βορέα''. Η χώρα απέκτησε το Νοέμβριο Γενικό Σχέδιο, που δεν είχε ποτέ. Εκεί περιγράφονται τα πάντα. Δεν θα μπω στη διαδικασία να συζητήσω αυτή τη στιγμή ποιος κάνει, τι. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι εκεί έξω υπάρχουν ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας και η ευθύνη του κράτους, ευθύνη όλων μας, είναι όσο πιο γρήγορα να προχωρήσει η αποκατάσταση αυτή. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, είναι ώρα ευθύνης όλων μας και είναι ώρα σκληρής δουλειάς και σκληρής προσπάθειας» σχολίασε ο υφυπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS