Επίθεση με βιτριόλι -Συγκλονίζει η κατάθεση της πλαστικής χειρουργού: «Η Ιωάννα θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της»

Επίθεση με βιτριόλι -Συγκλονίζει η κατάθεση της πλαστικής χειρουργού: «Η Ιωάννα θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της»

Με την κατάθεση της διευθύντριας Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου Νοσοκομείου, Μαρίας Καλοφώνου, ξεκίνησε η τρίτη συνεδρίαση του δικαστηρίου για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η 36χρονη κατηγορούμενη μετήχθη κανονικά από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο. Η Ιωάννα και η δράστις συναντήθηκαν ξανά στη δικαστική αίθουσα, χωρίς αυτή τη φορά να ανταλλάξουν ούτε ένα βλέμμα.

Η κατηγορούμενη μπήκε από την άκρη της αίθουσας, κοιτώντας ευθεία και κάθισε στη θέση της. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου καθόταν ήδη στη θέση της και δεν έστρεψε το κεφάλι της προς την πλευρά της κατηγορούμενης.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι κατέθεσε η Μαρία Καλοφώνου
Η κυρία Καλοφώνου, η οποία παρακολουθεί την Ιωάννα σχεδόν από την πρώτη στιγμή της επίθεσης, ήταν κάθετη ότι η Ιωάννα θα μπορούσε να έχει πεθάνει από την ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε.

«Παρέλαβα την Ιωάννα Παλιοσπύρου τη δεύτερη ημέρα μετά την επίθεση. Τα εγκαύματα χρειάζονται δύο-τρία 24ωρα για να γίνει ανάνηψη, για να μη συμβεί αυτό που λέμε ολιγαιμικό σοκ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις και να επηρεάσει όλα τα όργανα. Αυτό προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τις πρώτες ημέρες», είπε.

Η κυρία Καλοφώνου στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στα βαθιά εγκαύματα που υπέστη η Ιωάννα: «Βαθιά εγκαύματα ήταν και μπορούσαμε να το ξεχωρίσουμε από την πρώτη στιγμή. Ήταν ολικού πάχους και αυτό σημαίνει ότι έχει καεί όλο το δέρμα και δεν υπάρχει δυνατότητα αναγέννησης. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα θα γίνει από γκρι, μαύρο και θα πρέπει να αφαιρεθεί».

Η πλαστική χειρουργός ανέφερε πως τα πρώτα χειρουργεία κρατούσαν 4-5 ώρες και πως αρχικά είχε κινδυνέψει και το μάτι της Ιωάννας.

«Είχε δυο σηπτικά επεισόδια, δηλαδή μικρόβια στο αίμα. Το δεύτερο επεισόδιο στις αρχές Ιουλίου μάς τρόμαξε περισσότερο γιατί δεν υπήρχε αντιβιοτικό για να το αντιμετωπίσουμε. Όταν βάλαμε την Ιωάννα στο χειρουργείο, δεν ξέραμε πού έχει φτάσει. Το οξύ προχωράει βαθιά, θα μπορούσε να είχε κάψει μυς ή οστά. Στον τράχηλο θα μπορούσε να είχε πάει σε βαθύτερα στρώματα. Όταν την έβαλα χειρουργείο ζήτησα να υπάρχει αγγειοχειρουργός γιατί φοβήθηκα ότι μπορεί να έχει αγγίξει αγγεία και να μην μπορώ να σταματήσω την αιμορραγία».

Η μάρτυρας ρωτήθηκε για το εάν η επίθεση με το καυστικό υγρό θα μπορούσε να σκοτώσει το θύμα: «Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής», είπε η κυρία Καλοφώνου και συμπλήρωσε: «Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10 ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο».

Σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας σχετικά με την ποσότητα του υγρού, η γιατρός απάντησε: «Ένα υγρό που φτάνει σε έναν άνθρωπο και τρέχει από το τριχωτό της κεφαλής στον θώρακα, σε μεγάλο μέρος του σώματος και τελικά, όπως μάθαμε, έφτασε και το πάτωμα, μιλάμε για μεγάλο όγκο. Σκεφτείτε πόσο νερό θα χρειαζόταν να σας έριχνε κάποιος για να καλύψει τέτοια επιφάνεια».


Η μάρτυρας εκτίμησε ότι η βοήθεια της φαρμακοποιού ήταν «σωτήρια». «Απορώ πως βρήκε τη δύναμη η Ιωάννα από τον πόνο εκείνης της στιγμής να φτάσει μέχρι το φαρμακείο. Απορώ πώς δεν λιποθύμησε από τον πόνο. Αν είχε λιποθυμήσει από τον πόνο τη στιγμή της επίθεσης και είχε πέσει μέσα στο υγρό, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε...», είπε και συμπλήρωσε: «Όταν το βιτριόλι πέφτει, εκλύει θερμότητα και ατμούς. Ξέρουμε ότι το βιτριόλι ήρθε σε επαφή με αεροφόρες οδούς, αφού η Ιωάννα έχει καεί στη μύτη. Αν είχε πάρει μια μεγάλη ανάσα, θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της. Επίσης, εάν το υγρό συνέχιζε να λειτουργεί και δεν είχε φτάσει στο φαρμακείο να πλυθεί, θα είχε προχωρήσει στον τράχηλο, από τον οποίο περνούν πολλά αγγεία τα οποία αν διαβρωθούν μπορούν να οδηγήσουν στον θάνατο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS