Ερχονται αλλαγές στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων -Προς παραίτηση ο Αρκουμανέας από τον ΕΟΔΥ

Ερχονται αλλαγές στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων -Προς παραίτηση ο Αρκουμανέας από τον ΕΟΔΥ

Το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζεται να αλλάξει τη δομή και τη λειτουργία της επιτροπής λοιμωξιολόγων, η οποία, μεταξύ άλλων, έκανε τις εισηγήσεις για τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού που μετά η κυβέρνηση ελάμβανε.

Μέχρι σήμερα η επιτροπή αριθμεί 33 μέλη. Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα είναι επταμελής και θα συνεδριάζει σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα, παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας και διατηρώντας έναν συμβουλευτικό ρόλο προς την κυβέρνηση.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας διέψευδαν τις αλλαγές στη σύνθεση της επιτροπής, αλλά η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται πως έχει ληφθεί, ώστε να σηματοδοτηθεί η νέα εποχή στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Άλλωστε, είναι πεποίθηση του κυβερνητικού επιτελείου ότι πλέον έχουμε περάσει στην επόμενη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και όπως φαίνεται είναι μια εξέλιξη που συνοδεύεται και με τη φημολογούμενη παραίτηση-αποχώρηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ. Ο κ. Αρκουμανέας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη έτοιμη την παραίτησή του, παρότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει δηλώσει ότι «δεν έχω λάβει επιστολή παραίτησης». Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση φέρεται να έχει ήδη βολιδοσκοπήσει για τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS