Ερχονται νέα μέτρα για το Σαββατοκύριακο -O αριθμός των κρουσμάτων καθημερινά ανησυχεί την κυβέρνηση

Ερχονται νέα μέτρα για το Σαββατοκύριακο -O αριθμός των κρουσμάτων καθημερινά ανησυχεί την κυβέρνηση

Με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε καθημερινή βάση να ξεπερνά τα 1.000, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ανησυχούν και πλέον νέα μέτρα ή νέες παρεμβάσεις στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας έρχονται όλο και πιο κοντά, ενδεχομένως δε να τεθούν σε ισχύ ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

Εντονο προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση στην Αττική, καθώς συνεχίζει να είναι πρωταθλήτρια στον αριθμό κρουσμάτων και η διασπορά του κορωνοϊού συνεχίζεται. Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε τι αριθμό θα κυμανθούν τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα (θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα ξεπεράσουν ξανά τα 1.000), ωστόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήδη έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται παρεμβάσεις, καθώς οι εισηγήσεις για μέτρα από τους ειδικούς πληθαίνουν.

Προς απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, υπάρχουν πολύ σοβαρές σκέψεις ώστε να αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Αττική το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και να εφαρμοστεί το μέτρο από τις 18:00 έως τις 05:00 το πρωί.

Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πως είναι εφικτό να εφαρμοστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού τα σχολεία είναι κλειστά, άρα δεν θα υπάρχει κινητικότητα ούτε παιδιών, ούτε γονέων. Παράλληλα η πλειονότητα των πολιτών δεν εργάζεται το Σαββατοκύριακο, άρα υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μειωθεί περαιτέρω η κινητικότητα.

Μάλιστα, το προσεχές Σαββατοκύριακο θα έχει καλοκαιρία και θεωρείται βέβαιο πως οι περισσότεροι πολίτες θα θελήσουν να μετακινηθούν για βόλτα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει συνωστισμό σε αρκετές περιοχές.

Προφανώς, αν αποφασιστεί το συγκεκριμένο μέτρο, και τα καταστήματα θα κλείσουν το Σάββατο στις 17:00, ώστε να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι μετακινήσεις, ενώ παραμένει στο τραπέζι η σκέψη να επιστρέψει το λιανεμπόριο αποκλειστικά στη μέθοδο λειτουργίας click away.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δικαίωμα μετακίνησης, πάντα με υποχρεωτική αποστολή SMS προς το 13033 και κωδικό 1, έχουν πολίτες που πρέπει να μεταβούν σε γιατρό ή με βεβαίωση εργασίας για όσους πρέπει να μεταβούν στη δουλειά τους. Ο κωδικός 6 θα ισχύει για κοντινή βόλτα κατοικιδίου.

Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο
Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες» λόγω αυξημένου ιικού φορτίου δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης από δήμο σε δήμο. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για την Αττική. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα όμως να προκαλούν όλο και μεγαλύτερη ανησυχία πλέον, αν και δεν φαίνεται να προκρίνεται, εξετάζεται και το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μετακίνησης από δήμο σε δήμο για το Σαββατοκύριακο και εντός των ορίων της Αττικής.

Την Παρασκευή συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι
Αύριο, πάντως, είναι η κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων και από την κυβέρνηση αναμένουν την εισήγησή τους προκειμένου να λάβουν τις όποιες αποφάσεις για νέα μέτρα, στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού και να θωρακιστεί η κοινωνία από ένα πιθανό τρίτο κύμα, καθώς και να αποφευχθεί ένα σκληρό lockdown.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS