Εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη -Αφησε οδηγίες για την κηδεία του

Εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη -Αφησε οδηγίες για την κηδεία του

Σε ηλικία 96 ετών έφυγε σήμερα, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης. Αφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, στην οδό Μακρυγιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε σημείωμα με πλήρεις οδηγίες για την κηδεία του.

Έφυγε σε ηλικία 96 ετών
Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, ο αστείρευτος μουσικοσυνθέτης και ακατάβλητος αγωνιστής, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, αφήνει όμως πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη. Τα τραγούδια του, εθνικός θησαυρός για τη χώρα, το πολιτικό στίγμα του ενεργό και φωτεινό και μετά τον θάνατό του.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για τον Μίκη Θεοδωράκη στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

Συλληπητήριο μήνυμα εξέδωσε η Λίνα Μενδώνη:
«Σήμερα χάσαμε ένα κομμάτι από την ψυχή της Ελλάδας. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης όλων μας, ο δάσκαλος, ο διανοούμενος, ο ριζοσπάστης έφυγε. Εκείνος που έκανε όλους τους Έλληνες να τραγουδήσουν τους ποιητές.

Εζησε όλη του τη ζωή δημιουργώντας. Αγωνίστηκε, πέρα από τα όρια, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες  αδυναμίες που θέτουν πλαίσια και καθορίζουν τυπικές συμπεριφορές. Δεν απέφυγε ποτέ να δίνει όλες τις μάχες, σε όλα τα μέτωπα, καθώς το εύρος της προσωπικότητας και του ταλέντου του δεν μπορούσε ούτε να περιοριστεί, ούτε να χαλιναγωγηθεί.

Ο Μίκης ήταν κι έκανε όσα ξεπερνούν την ανθρώπινη φύση. Με το έργο του, την έντονη κοινωνική και πνευματική παρουσία, τον βαθύ πατριωτικό του λόγο, ο Μίκης Θεοδωράκης σημάδεψε την Ελλάδα του 20ου αιώνα.

Ο Μίκης ήταν παγκόσμιος και το έργο του ανήκει σε όλο τον κόσμο. Έργο τεράστιο, οικουμενικό, που άγγιξε και θα συνεχίσει να αγγίζει εκατομμύρια καρδιές. Δεν θα είναι πια μαζί μας, αλλά ο Γαλαξίας του έργου του θα μας περιβάλλει και θα μας φωτίζει. Οι Έλληνες πενθούμε σήμερα».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS