Έτσι γιόρτασε όλη η Ελλάδα το φετινό Πάσχα - Σούβλες σε αυλές, ταράτσες, αλλά και στην παραλία

Έτσι γιόρτασε όλη η Ελλάδα το φετινό Πάσχα - Σούβλες σε αυλές, ταράτσες, αλλά και στην παραλία

Και το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό απ' όσα έχουμε συνηθίσει και αυτό διότι η χώρα μας συνεχίζσει να βρίσκεται στο στόχαστρο του κοροναϊού.

Παρ΄όλα αυτά, τα περιοριστικά μέτρα δεν εμπόδισε δεκάδες συμπολίτες μας να τηρήσουν τις παραδόσεις καθώς το ψήσιμο του οβελία έγινε στις αυλές, στα μπαλκόνια, τις ταράτσες των σπιτιών τους, ακόμα και στις παραλίες. Φυσικά δεν έλειψαν οι χοροί και τα τραγούδια.

YN 2021 05 02 20.15.25

Πολλοί ήταν αυτοί που δεν είχαν τη δυνατότητα να σουβλίσουν τον παραδοσιακό οβελία και έτσι αποφάσισαν να απευθυνθούν σε καταστήματα εστίασης προκειμένου να έχουν στο τραπέζι τους, τους απαραίτητους μεζέδες.

Φωτιά πήραν οι…σούβλες στα Βλάχικα της Βάρης

 YN 2021 05 02 20.16.18

Φωτιά πήραν και οι…σούβλες στα Βλάχικα της Βάρης. Δεδομένου ότι δεν επιτράπηκε ούτε φέτος η έξοδος προς τα χωριά, οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν παραγγείλει αρνιά και κατσίκια από καταστήματα εστίασης που λειτουργούν μόνο με delivery.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι παραγγελίες είχαν γίνει εδώ και μια εβδομάδα και οι σούβλες έψηναν από χθες το μεσημέρι προκειμένου να μπορέσουν τα μαγαζιά να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.

Σε σχέση με πέρσι οι καταναλωτές είχεαν περισσότερες επιλογές καθώς μέσα στον τελευταίο χρόνο ακόμη και ακριβά εστιατόρια μπήκαν στη «μάχη» του delivery προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτά εν μέσω πανδημίας. Κάποιες επιχειρήσεις έδιναν επίσης τη δυνατότητα στους πελάτες τους κατόπιν συνεννόησης, να φέρουν ταψιά τους για ψήσιμο ή αρνάκι για τη σούβλα και στη συνέχεια να παραδοθούν για το πασχαλινό τραπέζι.

Σούβλες ακόμα και στην παραλία

 YN 2021 05 02 20.15.43

Αρκετοί ήταν και οι πολίτες σε όλη τη χώρα που, εκμεταλλευόμενοι τις υψηλές θερμοκρασίες, επέλεξαν κοντινές παραλίες για να ψήσουν, κάνοντας ταυτόχρονα και μια βουτιά στη θάλασσα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ