Έτσι θα γίνει το νέο πιθανό lockdown – Τι θα ισχύσει με σχολεία, νυχτερινή απαγόρευση κι εστίαση

Έτσι θα γίνει το νέο πιθανό lockdown – Τι θα ισχύσει με σχολεία, νυχτερινή απαγόρευση κι εστίαση

Σε εγρήγορση βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινοβραδινή έκρηξη κρουσμάτων.

Τα 1547 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα την Τετάρτη, γεγονός που προετοιμάζει τον πληθυσμό για νέα μέτρα.

Η πιθανότητα ενός νέου γενικευμένου lockdown, φαίνεται να πλησιάζει όλο και περισσότερο, αν τις επόμενες μέρες δε μειωθούν τα ημερήσια κρούσματα και κατά συνέπεια αρχίσουν να έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα προστασίας.

Lockdown, αλά Ευρώπη – Αυτά είναι τα πιθανά μέτρα

Τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, πιθανότατα θα ακολουθήσει για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση, υιοθετώντας τα μέτρα που φαίνεται να είναι αποτελεσματικά στις χώρες που ο κοροναϊός έχει ταχύτερη εξάπλωση.

Γενίκευση της τηλεργασίας, κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής κι εστίασης, απαγόρευση των συναθροίσεων φαίνεται να είναι τα επόμενα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα πρότυπα της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Ανοιχτά βέβαια φαίνεται πως θα παραμείνουν τα σχολεία, τα σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων, και τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης.

«Κοκκινίζει» σταδιακά η Ελλάδα

Στο κόκκινο βρίσκονται οι Σέρρες, τα Ιωάννινα, η Κοζάνη και η Καστοριά ενώ φαίνεται να προσεγγίζουν το επίπεδο 4 και οι (προς το παρόν) «πορτοκαλί» Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα.

Ένα βήμα πριν το lockdown η Θεσσαλονίκη

Την εφαρμογή ενός lockdown στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων μετά το νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού.

Ειδικότερα είναι πολύ πιθανό η Θεσσαλονίκη να περάσει σήμερα στο επίπεδο 4, δηλαδή σε lockdown, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα ενώ μέσα σε πέντε μέρες είχαμε 1.220 κρούσματα.

Το απίστευτο μάλιστα είναι πως δεν έχει περάσει πάνω από μήνας απ΄όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ως το καλό παράδειγμα την Θεσσαλονίκη, ενοχλημένος τότε από την μη τήρηση των μέτρων στην Αττική, αλλά μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τα πάντα έχουν αλλάξει και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι πολύ κοντά σε ένα lockdown.

Εκτός από την Θεσσαλονίκη στην οποία φαίνεται να ερρίφθη ο κύβος για το επίπεδο 4, στο τραπέζι έπεσαν κι άλλα έκτακτα μέτρα στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων.

Σήμερα θα υπάρξουν έκτακτες ανακοινώσεις ενώ δεν αποκλείεται και αύριο, στην τακτική ενημέρωση να δοθούν κι άλλα μέτρα.

Στο τραπέζι έχουν ήδη πέσει η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις «κίτρινες» περιοχές, καθώς και η απαγόρευση εξόδου από τις «πορτοκαλί» περιοχές, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στους όμορους δήμους.

Απεύχεται το lockdown ο Γεωργιάδης «Τραγικές συνέπειες σε οικονομία»

«Η αποφυγή ενός νέου ολικού lockdown θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από τη συμπεριφορά όλων μας», σημείωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός συνεχίζει στη δήλωσή του: «Εάν δεν το αποφύγουμε, οι συνέπειες στην Οικονομία μας θα είναι τραγικές. Μην αφήσουμε τους λίγους ανεύθυνους να μας καταστρέψουν όλους, μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια, θα είναι κρίμα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ