Εύα Καϊλή: Οι δικαστές την πίεσαν να δηλώσει ενοχή - Τι «αντάλλαγμα» της προσέφεραν

Εύα Καϊλή: Οι δικαστές την πίεσαν να δηλώσει ενοχή - Τι «αντάλλαγμα» της προσέφεραν

«Οι Βέλγοι δικαστές φέρεται να άσκησαν υπερβολική πίεση στην Εύα Καϊλή.

Την πίεσαν να ομολογήσει την ενοχή της, με την υπόσχεση ότι θα αφεθεί ελεύθερη», αναφέρει η «Corriere della Sera» σχετικά με το σκάνδαλο Qatar gate.

Παράλληλα, αναμένεται ο Αντόνιο Παντσέρι να καταθέσει την Τρίτη 24/1 και πρόκειται τους «δώσει» όλους, προκειμένου να πέσει στα μαλακά.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, αρνείται να ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει, καθώς δεν θέλει η κόρη της να κληρονομήσει το στίγμα ότι η μητέρα της ήταν μια διεφθαρμένη πολιτικός.

Έχει δώσει 5 καταθέσεις

Η Εύα Καϊλή εκτιμάται ότι έχει δώσει από τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε και συνελήφθη, 5 καταθέσεις.

Η πρώτη κατάθεση έγινε, όταν πραγματοποιήθηκε έφοδος μέσα στο σπίτι της, παρουσία του ανακριτή Κλεζ.

Εκεί, η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής φέρεται να παραδέχτηκε ότι γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων, ωστόσο στη συνέχεια αποφάσισε να ακολουθήσει τη γραμμή της αθωότητάς της, παρότι πολλοί ήταν εκείνοι που τη συμβούλευσαν να συνεργαστεί με τις Αρχές, παραδεχόμενη την εμπλοκή της και εξασφαλίζοντας μία ποινή πολύ πιο ήπια.

Όπως λένε νομικοί κύκλοι, σε αυτήν την περίπτωση θα είχε «τελειώσει» πολιτικά, θα μπορούσε, όμως, να γυρίσει σπίτι της με βραχιολάκι, ενώ θα είχε και τη μικρότερη δυνατή παραμονή της στη φυλακή.

Γιατί υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας ο Παντσέρι

Ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος Qatar gate Αντόνιο Παντσέρι, έχει υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας που αρνήθηκε να υπογράψει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο Παντσέρι ενέδωσε για δύο λόγους:
• Θορυβήθηκε με την έκδοση της κόρης του από την Ιταλία στο Βέλγιο

• Ήθελε να «απαντήσει» στην κατάθεση Τζόρτζι, ο οποίος τα έριξε όλα πάνω του

Ως αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας, η ποινή για τον Παντσέρι προβλέπεται να είναι ελαφρύτερη από αυτήν της Εύας Καϊλή, διότι θα ισχυριστεί ότι πρόκειται για «ενεργητική δωροδοκία». Θα πει, δηλαδή, ότι λειτούργησε ως μεσάζων ώστε να λαδωθούν κάποιοι άλλοι.

Από την άλλη, η Εύα Καϊλή θα κατηγορηθεί για «παθητική δωροδοκία», δηλαδή ως το πρόσωπο το οποίο δωροδοκήθηκε, βαριά κατηγορία ειδικά για κάποιον που ασκεί δημόσιο λειτούργημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ευρωβουλευτής.

Στις Βρυξέλλες επικρατεί ταραχή για την επόμενη κατάθεση Παντσέρι την Τρίτη. Πολλοί εκτιμούν ότι ο Ιταλός θα «δώσει» ευρωβουλευτές και από άλλα κόμματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ