Εύβοια: Μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες μετά τα 4,8 Ρίχτερ σε άγνωστο ρήγμα - Συνολικά 53 σεισμοί

Εύβοια: Μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες μετά τα 4,8 Ρίχτερ σε άγνωστο ρήγμα - Συνολικά 53 σεισμοί

Η έντονη σεισμική ακολουθία είναι σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί της Τρίτης

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους στην κοινότητα Ζαράκων, καθώς ο νέος σεισμός στη Νότια Εύβοια έφερε νέα προβλήματα.

Από το πρωί της Τρίτης έχουν σημειωθεί συνολικά 53 σεισμοί.

Οι σεισμολόγοι θα ξεκινήσουν να αξιολογούν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, καθώς το ρήγμα δεν ήταν γνωστό. Ο πρώτος σεισμός έγινε το πρωί της Τρίτης και ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους.

Ωστόσο στις 10 η ώρα το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ, με τους επιστήμονες να ξεκινούν να μελετούν εκ νέου το φαινόμενο.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, από σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουν να αποφαίνονται για το κατά πόσο είναι ο κύριος σεισμός ο σεισμός των 5 Ρίχτερ. Το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό, ήταν άγνωστο, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα ρήγματα που δεν είναι στην επιφάνεια και δεν είναι καταγεγραμμένα.

Σημειώνεται πως και στην Κεφαλλονιά εκδηλώθηκε σεισμός, χωρίς ωστόσο να συνδέονται αυτές οι δύο περιπτώσεις.

Δείτε το βίντεο

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ