Εύβοια: Τι λέει ο 13χρονος που έσωσε συμμαθητή του από πνιγμό- «Θυμήθηκα τη λαβή που μας είχαν δείξει»

Εύβοια: Τι λέει ο 13χρονος που έσωσε συμμαθητή του από πνιγμό- «Θυμήθηκα τη λαβή που μας είχαν δείξει»

Xάρη στην ψυχραιμία αλλά και τις γνώσεις που είχε αποκτήσει, o μαθητής Παναγιώτης Κάργας, είναι ο ανήλικος που, έσωσε τη ζωή συμμαθητή του στην Εύβοια, που κινδύνευσε να πνιγεί από σουβλάκι.

Ο ανήλικος μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα” και περιέγραψε το σκηνικό, αλλά και το από που έμαθε τις πρώτες βοήθειες, που στάθηκαν πραγματικά σωτήριες για τον φίλο του.

“Μετά τις εξετάσεις, είχαμε πάει να φάμε και το παιδί με το σουβλάκι του πνίγηκε, σηκώθηκε όρθιος είχε κοκκινίσει μας ζητούσε βοήθεια με τα χέρια του.” περιέγραψε αρχικά ο ανήλικος.

“Εγώ σηκώθηκα, θυμήθηκα την λαβή που μας είχαν δείξει σε ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο σχολείο”, δήλωσε στη συνέχεια.

Όπως είπε το σεμινάριο έγινε πριν ενάμιση μήνα στο σχολείο και δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό ήταν αυτο που έκανε.

Στην εκπομπή, μίλησε ακόμη και ο Νίκος Αποστόλου, διασώστης, και όπως είπε είναι η δεύτερη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην περιοχή και ως εθελοντές, πηγαίνουν σε σχολεία και πραγματοποιούν σεμινάρια πρώτων βοηθειών.

Όπως είπε ο ανήλικος, ο φίλος του μόλις τον βοήθησε, τον ευχαρίστησε και του είπε ότι του έσωσε τη ζωή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ