Εξαδάκτυλος: Όσοι νοσούν από την Όμικρον φαίνεται πως αποκτούν ανοσία και απέναντι στη Δέλτα

Εξαδάκτυλος: Όσοι νοσούν από την Όμικρον φαίνεται πως αποκτούν ανοσία και απέναντι στη Δέλτα

Ακόμη, κάλεσε τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο


Στον ΣΚΑΪ 100.3 μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ειδικότερα, ο ίδιος αναφέρθηκε σε μελέτες που δείχνουν, και μένει να επιβεβαιωθεί, ότι ο άνθρωπος που νοσεί από τη μετάλλαξη Όμικρον αποκτά ανοσία και από τη Δέλτα. «Ο άνθρωπος που πέρασε Δέλτα δεν έχει ανοσία από την Όμικρον» διευκρίνισε.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι οι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. «Και όσοι είναι δίπλα εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, αλλά να κάνουν και την τρίτη δόση» τόνισε. «Η Όμικρον είναι ένα φαινόμενο που θα εξελιχθεί γρήγορα με υψηλές κορυφές. Χρειάζεται ψυχραιμία, γιατί οι αριθμοί θα μάς προκαλούν σοκ» σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Θα μας ζορίσει η νέα μετάλλαξη»

Ακόμη, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η νέα μετάλλαξη θα μας ζορίσει τον Ιανουάριο γιατί το σύστημα υγείας είναι ήδη επιβαρυμένο από την Δέλτα. Επισήμανε επίσης, ότι πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι όσες περισσότερες είναι οι μολύνσεις τόσες περισσότερες νοσηλείες θα έχουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, «γιατί είναι αυτοί που θα ‘συναντηθούν’ με την Όμικρον και θα βρεθούν στα νοσοκομεία».

«Δεν πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι (η Όμικρον) είναι απλό κρυολόγημα... Μπορεί να είναι απλό κρυολόγημα σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αλλά οι πολλοί μεγάλοι αριθμοί προφανώς και θα προκαλέσουν πολλά βαριά περιστατικά, και προφανώς θα έχουμε πρόβλημα» προειδοποίησε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
tp banner

 

 

  

 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS