Εξελίξεις σήμερα στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας -Καταθέτει επίσημα ο Δασκαλάκης, πλήρες άδειασμα σε Πισπιρίγκου

Εξελίξεις σήμερα στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας -Καταθέτει επίσημα ο Δασκαλάκης, πλήρες άδειασμα σε Πισπιρίγκου

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας Χρ. Σαλάππα, ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών, ο οποίος χθες δήλωσε ότι θα σταθεί δικαστικά απέναντι στη σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (σ.σ. πολιτική αγωγή) αναμένεται το μεσημέρι να δώσει επίσημη κατάθεση, για όλα όσα γνωρίζει σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες έφυγε από τη ζωή η 9χρονη κόρη του πριν από δύο μήνες στο νοσοκομείο Παίδων.

Μάνος Δασκαλάκης: «Είμαι σοκαρισμένος, τα στοιχεία είναι αδιάσειστα»

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος. Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα», είπε χθες ο 30χρονος πατέρας μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το κτήριο των ανακριτικών γραφείων, καθιστώντας σαφές ότι θα αντιδικήσει τόσο με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, όσο και με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που θα αποδειχθεί ότι εμπλέκεται στους θανάτους της Τζωρτζίνας και των άλλων δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας. Περιμένουμε να λάμψει να αλήθεια και περιμένουμε τα συμπεράσματα των αρχών για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών. Τόσα χρόνια που οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν το θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια, κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση κυρίως για τη Μαλένα», τόνισε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Μάνος Δασκαλάκης - Ρούλα Πισπιρίγκου: Οριστικό το ρήγμα στη σχέση τους

Το ρήγμα στη σχέση του ζεύγους είναι ως φαίνεται οριστικό. Παρότι ο 30χρονος αρνήθηκε ότι σε αυτή τη φάση θα προχωρήσει ο ίδιος σε αίτηση διαζυγίου εντούτοις κατέστησε σαφές ότι έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με την Ρούλα Πισπιρίγκου. «Δεν έχω να πω τίποτε άλλο σε εκείνη. Την πρώτη ημέρα με πήρε τηλέφωνο, μετά δεν απάντησα ξανά. Τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδιάσειστα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ενώ σε ερώτηση για το εάν είχαν υπάρξει περιστατικά κακοποίησης της Τζωρτζίνας υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας δήλωσε ότι ο εντολέας του μετά το πρώτο σοκ έχει πεισθεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία, ενώ χαρακτήρισε ιταμή την υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης περί ιατρικού λάθους. «Πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στη ποινική διαδικασία ο εντολέας μου υποστηρίζει την κατηγορία για να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών του και ως φόρος τιμής στη μνήμη της Τζωρτζίνας.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα των ερευνών για να μάθει που οφείλεται και ο θάνατος των άλλων δυο παιδιών. Η υπερασπιστικοί ισχυρισμοί από την πλευρά της κατηγορουμένης για να αποδοθεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας σε αμελή ιατρική συμπεριφορά είναι όχι μόνο αβάσιμοι και εκτός των ορίων λογικής, αλλά και ιταμή προσβολή για την ιατρική κοινότητα. Ευτυχώς ζούμε σε ένα κράτος δικαίου με συνταγματικές εγγυήσεις και με δικαιοσύνη που απονέμεται από άξιους δικαστικούς λειτουργούς και δεν έχουμε ανάγκη από λαϊκά δικαστήρια», τόνισε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι είπε στην πρώτη συνάντηση με την ανακρίτρια

Ο Μάνος Δασκαλάκης στην πρώτη του συνάντηση με την ανακρίτρια στο πλαίσιο της παράστασης πολιτικής αγωγής γνωστοποίησε άτυπα ότι πράγματι στον τάφο της Τζωρτζίνας υπάρχει το τάμπλετ του παιδιού. Εξήγησε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου πάντα έβαζε κάποιο αγαπημένο αντικείμενο των παιδιών της στα φέρετρα. Στα δύο μικρότερα έβαλε αρκουδάκια, ενώ δίπλα στην Τζωρτζίνα έβαλε το αγαπημένο της τάμπλετ, γεγονός που σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα είναι «περίεργο».

Μετά την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, η ανακρίτρια θα καλέσει ως μάρτυρες τους  γιατρούς και τους νοσηλευτές των νοσοκομείων όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, ενώ θα λάβει καταθέσεις και από συγγενικά πρόσωπα της εννιάχρονης.

Πιθανόν ακόμη και σήμερα αίτημα αποφυλάκισης από την Πισπιρίγκου

Την ίδια ώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται άμεσα να ζητήσει να αποφυλακιστεί. Ήδη ο συνήγορός της, ο οποίος αναμένεται να την επισκεφτεί σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, μελετά το κείμενο της προσφυγής κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, το οποίο δεν αποκλείεται να το υποβάλει αρμοδίως ακόμα και σήμερα.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την άρση τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου

Ταχύτατα κινήθηκαν οι διαδικασίες για την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της κατηγορούμενης. Το σχετικό βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών εξεδόθη χθες και άναψε το «πράσινο φως», ώστε να ελεγχθούν τα κινητά τηλέφωνα και οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου για το εάν αναζητούσε πληροφορίες και τρόπους προμήθειας της κεταμίνης και με ποια πρόσωπα επικοινώνησε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS