Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Δυτική Αττική, Λουτράκι και Ρόδο -Σε απόσταση ασφαλείας η φωτιά από τα διυλιστήρια

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Δυτική Αττική, Λουτράκι και Ρόδο -Σε απόσταση ασφαλείας η φωτιά από τα διυλιστήρια

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στα μέτωπα της φωτιάς. Νέες αναζωπυρώσεις παρατηρούνται γύρω από το Λουτράκι, ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν στη Βλυχάδα και τη Ρόδο. Ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, ενώ με το πρώτο φως αυξήθηκε η ένταση των ανέμων, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών. Συλονικά, τα δύο από τα σχεδόν 50 πύρινα μέτωπα, στη Δυτική Αττική και στο Λουτράκι, έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ 45 έχουν ελεγχθεί.

Μέγαρα

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της Βλυχάδας στα Μέγαρα – της φωτιάς που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια. Το μέτωπο έφθασε τη νύχτα στην Εθνικό Οδό, αλλά τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο. Οι φλόγες πέρασαν την κορυφογραμμή προς Βλυχάδα – Νέα Πέραμο, αλλά η φωτιά οριοθετήθηκε, αφού έφθασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε τη νύχτα προς το πεδίο βολής Κανδύλη.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές Δευτέρα στα Δερβενοχώρια κινήθηκε χθες Τρίτη προς τη Μάνδρα, περνώντας από πολλούς οικισμούς, απανθρακώνοντας σπίτια και οχήματα. Οι οικισμοί Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρι, Αγιά Σωτήρα, Νέα Ζωή, Νέος Πόντος, Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμός Όθωνα και Ευταξία εκκενώθηκαν.

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Νέας Περάμου, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Λουτράκι

Στο Λουτράκι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας τη φωτιά από τα διυλιστήρια, ενώ στο Πανόραμα, που είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή, υπήρξαν νέες αναζωπυρώσεις που απειλούσαν την περιοχή, με το βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων να πέφτει στον οικισμό «Γλυκιά Ζωή». Λίγο πριν από τις 19:00 εκκενώθηκε ο οικισμός, ενώ το μεσημέρι ζητήθηκε κατεπείγουσα απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Πανόραμα και Άγιος Χαράλαμπος Λουτρακίου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, κηρύχθηκε ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο της Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.

Επιπλέον, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο της Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Κόρινθο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας παραμένει κλειστή.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα για την απομάκρυνση, εάν χρειασθεί, κατοίκων από τη θάλασσα.

Ρόδος

Nέα εστία που εξαπλώθηκε γρήγορα ξέσπασε λίγο μετά τις 19:00 την Τρίτη σε δασική έκταση στον Έμπωνα στην δυτική πλευρά της Ρόδου, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρτοποιός, απασχολεί την Πυροσβεστική, καθώς έχει μεγάλη έκταση και καύσιμη ύλη και αναμένεται δύσκολη επιχείρηση. Πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν πύρινο μέτωπο, ενώ μέριμνα λαμβάνεται ώστε να μην προσεγγίσει η φωτιά το χωριό Απόλλωνας.

Πόσες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν

Συνολικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 47 δασικές πυρκαγιές.

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες Τρίτη και χρειάστηκε να επιχειρήσουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις –και έχουν πλέον ελεγχθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική– ήταν: στην Ηρακλειά Ηλείας, δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο Δαφνί Αττικής (πλησίον του οικισμού Αφαία και πλησίον της λεωφόρου Αθηνών αντίστοιχα), στην Καλλονή Λέσβου, στη Γαλήνη Λάρισας σε υπολείμματα καλλιεργειών, στη Χρυσοκελαριά Μεσσηνίας και στο Σέσκλο Μαγνησίας.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες, ενώ οι άνεμοι θα φθάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Σήμερα εκτιμάται πως υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Ψαρά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ