Εξι γυναικοκτονίες σε 7 μήνες: Τα περιστατικά που συγκλόνισαν την Ελλάδα, ποιες ήταν οι γυναίκες αυτές

Εξι γυναικοκτονίες σε 7 μήνες: Τα περιστατικά που συγκλόνισαν την Ελλάδα, ποιες ήταν οι γυναίκες αυτές

Μέσα σε μόλις 7 μήνες, έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 6 γυναικοκτονίες από τα χέρια των συντρόφων τους. Οι ιστορίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Έξι γυναίκες που έπεσαν θύματα των συντρόφων, των συζύγων ή πρώην συζύγων. Και στις περισσότερες εξ αυτών περιπτώσεις, η ζήλια, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ήταν αυτή που όπλισε τους θύτες να προβούν στη δολοφονία. Θύτες που υποστηρίζουν ότι δεν είχαν προσχεδιάσει το έγκλημα, που αναφέρονται στην «κακιά στιγμή» και που κάποιοι ισχυρίζονται ότι δε θυμούνται τι ακριβώς συνέβη κατά τη στιγμή που διαπράχθηκε η δολοφονία.

Θύτες που ρίχνουν την ευθύνη των πράξεών τους στις γυναίκες τους ή τις συντρόφους τους. Όπως στην περίπτωση της 54χρονης Βασιλικής από τα Χανιά, που τη σκότωσε ο σύντροφός της γιατί τον «μείωνε», όπως ισχυρίστηκε. Ή στην 28χρονη Βασιλική, που βρήκε τραγικό θάνατο από τον σύζυγό της στην Μακρινίτσα, γιατί, δεν του επέτρεπε να έχει, όποτε θέλει, επαφή με την κόρη του.

Επίσης, οι περισσότεροι εξ αυτών των θυτών μετά την πράξη τους, επικαλέστηκαν ψυχιατρικά προβλήματα ώστε να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση στη φυλακή, ενώ σχεδόν κανείς από αυτούς δεν είχε νοσηλευτεί προηγουμένως σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα.

Ποιες ήταν όμως αυτές οι γυναίκες – θύματα;

Η 54χρονη στα Μεσκλά Χανίων

Στις 17 Ιανουαρίου, μια 54χρονη γυναίκα βρίσκεται νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος στα Μεσκλά Χανίων. Οι αρχές αναζητούσαν τον σύντροφό της, έναν 48χρονο Νορβηγό, με το οποίο συζούσε τον τελευταίο καιρό. Ο ίδιος είχε τηλεφωνήσει στην κόρη της 54χρονης λέγοντάς της «σκότωσα τη μάνα σου». Το ζευγάρι είχε συχνά καβγάδες και η άτυχη γυναίκα είχε ζητήσει βοήθεια από τον πρώην σύζυγό της, με τον οποίο διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις, ο οποίος μίλησε με τον Νορβηγό που τον διαβεβαίωσε πως δεν θα έκανε κάτι κακό, Τελικά, τη δολοφόνησε με 14 μαχαιριές.

Η Κωνσταντίνα στη Μακρινίτσα

Στις 5 Απριλίου, η 28χρονη Κωνσταντίνα και ο αδερφός της βρίσκουν τραγικό θάνατο μέσα στο πατρικό τους από τον πρώην σύζυγό της. Ο 31χρονος παρενοχλούσε συχνά την ίδια και την οικογένειά της που ζούσαν στη Μακρινίτσα. Την ημέρα εκείνη, ζήτησε να δει το παιδί του, πράγμα που του αρνήθηκε η πρώην σύζυγός του, διότι δεν ήταν σε ήρεμη κατάσταση. Τότε αυτός, παραβιάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα, μπήκε στην αυλή του πατρικού της φωνάζοντας «Ελάτε εδώ πουλάκια μου» και άρχισε να πετά πέτρες και ξύλα για να σπάσει την πόρτα του πάνω ορόφου. Επειδή δεν τα κατάφερε, κατέβηκε στο ισόγειο όπου έπραξε το ίδιο, την ώρα που απεγνωσμένα η 28χρονη τηλεφωνούσε στην αστυνομία και ζητούσε βοήθεια. Στη συνέχεια, μπήκε στο σπίτι της και δολοφόνησε αυτήν και τον αδελφό της.

Η Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

Η υπόθεση της 20χρονης Καρολάιν συγκλόνισε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο όλο. Στις 11 Μαΐου, ο 32χρονος σύζυγός της, δολοφόνησε τη σύζυγό του και μητέρα ενός βρέφους 11 μηνών , μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Επί 37 ημέρες, ο συζυγοκτόνος έπαιζε θέατρο υποστηρίζοντας το σενάριο της ληστείας και της δολοφονίας της συζύγου του από κλέφτες. Όμως, μετά από ενδελεχή έρευνα, την ημέρα του μνημοσύνου της, η αστυνομία ζήτησε από τον 32χρονο Μπάμπη να μεταβεί από την Αλόννησο στην Αθήνα για να συζητήσουν σημαντικά στοιχεία. Εκεί, μετά από πολύωρη ανάκριση, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ομολόγησε ότι σκότωσε την γυναίκα του.

Η 64χρονη στην Αγία Βαρβάρα

Στις 3 Ιουνίου μια 64χρονη βρίσκεται αιμόφυρτη, με βαριά τραύματα στο κεφάλι από περαστικούς στην Αγία Βαρβάρα. Η γυναίκα τελικά κατέληξε, με τον 75χρονο πρώην σύζυγό της να ομολογεί το έγκλημα, λέγοντας πως τη σκότωσε διότι είχαν οικονομικές διαφορές, λόγω των δύο επιχειρήσεων που διατηρούσαν και τις οποίες είχαν χωρίσει μετά το διαζύγιό τους.

Η Γαρυφαλιά στη Φολέγανδρο

Μεγάλο σοκ προκάλεσε επίσης η δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, όπου βρίσκονταν για διακοπές. Το ζευγάρι καβγάδισε έντονα καθώς η 26χρονη είχε χάσει το δρόμο πηγαίνοντας για μπάνιο. Ο 30χρονος έβγαλε το όχημα εκτός δρόμου και το έριξε σε μια βραχώδη πλαγιά. Η κοπέλα βγήκε από αυτό, διαφώνησαν και την έσπρωξε από τα βράχια στη θάλασσα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που την εξέτασε, τη χτύπησε στο πρόσωπο, την έσυρε στα βράχια και αφού έχασε τις αισθήσεις της, την πέταξε στη θάλασσα. Στην ομολογία του, είπε πως ήταν η «χάλασε η φάση».

Η 31χρονη στη Δάφνη

Τέλος, χθες άλλη μία γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο από το σύζυγό της στη Δάφνη. Ο συζυγοκτόνος πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου ομολόγησε τη δολοφονία της 31χρονης συζύγου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συζυγοκτόνος ζήλευε παθολογικά την 31χρονη και είχε φτάσει στο σημείο να μην την αφήνει να μιλά με άνθρωπο. Το ζευγάρι τσακωνόταν αρκετά συχνά και μάλιστα μία γειτόνισσα είχε καλέσει την αστυνομία, καθώς άκουγαν τα όσα γίνονται.

Ο συζυγοκτόνος ζήλευε παθολογικά την 31χρονη και τη σκότωσε στο διαμέρισμά τους στη Δάφνη
Ωστόσο, οι αστυνομικοί που εκλήθησαν για ενδοοικογενειακή βία, δε βγήκαν καν από το περιπολικό για να ερευνήσουν το θέμα και χθες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS