Εξοδος Δεκαπενταύγουστου: Φεύγουν με κάθε μέσο οι αδειούχοι -Ουρές στα λιμάνια, έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς

Εξοδος Δεκαπενταύγουστου: Φεύγουν με κάθε μέσο οι αδειούχοι -Ουρές στα λιμάνια, έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς

Αυξημένη είναι και σήμερα, Σάββατο (14/8), η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου για το Δεκαπενταύγουστο. To Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων ενώ πραγματοποιούνται έλεγχοι για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊου.

Τα νησιά και η περιφέρεια αποτελούν τους προορισμούς για τους αδειούχους και ήδη από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά η κινητικότητα είναι έντονη, καθώς η έξοδος κορυφώνεται. Οι επιβάτες πηγαίνουν στα πλοία αρκετά πριν τον απόπλου, προκειμένου να περάσουν από τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημειώνεται ότι, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊου, χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, εφόσον έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία τουλάχιστον 14 ημέρες πριν, ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών, ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών, ή πιστοποιητικό νόσησης. Επίσης, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει την ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας, που μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τα τουριστικά πρακτορεία, οι προορισμοί που παρουσιάζουν αυξημένη πληρότητα είναι αυτοί για τα νησιά των Κυκλάδων. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 24 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά,18 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 12 από τη Ραφήνα και 9 από το Λαύριο.

Χθες, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 28 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 24.556 επιβάτες, για τα νησιά του Αρσογαρωνικού 39 απόπλοι πλοίων με 6.776 επιβάτες, από τη Ραφήνα 16 αναχωρήσεις πλοίων με 6.924 επιβάτες και από το Λαύριο 11 αναχωρήσεις πλοίων με 2.964 επιβάτες.

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας στα εθνικά δίκτυα
Παράλληλα, αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο, βάσει ειδικού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, καθώς η έξοδος για το Δεκαπενταύγουστο βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και μέσω στεριάς.

Αλλωστε, πολλοί είναι εκείνοι που και φέτος, λόγω κορωνοϊού, προτιμούν προορισμούς που είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο (ή και μοτοσικλέτα), προκειμένου να αποφύγουν τον συγχρωτισμό.
Ταυτόχρονα ισχύει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα εθνικά δίκτυα, για την έξοδο και την επιστροφή, ως εξής:

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου.
Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου.
Τα έκτακτα μέτρα, περιλαμβάνουν:

  • αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης,
  • ειδικές δράσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας εντός των πόλεων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
  • συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και
  • παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό
  • την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ),
  • έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς - Υπηρεσίες, όπου αυτό απαιτείται,
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
  • Επιπλέον, καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της
  • Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται:

  • να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους 
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS