Flyover δρόμος στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα είναι το έργο κόσμημα στη συμπρωτεύουσα [βίντεο]

Flyover δρόμος στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα είναι το έργο κόσμημα στη συμπρωτεύουσα [βίντεο]

Λύση στο κυκλοφοριακό χάος της Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσει ο νέος υπερσύγχρονος Flyover αυτοκινητόδρομος. Με αφορμή την άμεση έναρξη των εργασιών, πάμε να δούμε μέσα από εικόνες και βίντεο πως θα είναι η τελική μορφή αυτού του τόσο μεγάλου έργου.

Μετά την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών, ανακοινώνεται ο Προσωρινός Ανάδοχος από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το οδικό έργο μέσω ΣΔΙΤ «Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης» (Flyover), προϋπολογισμού 373 εκ. ευρώ.

Επόμενο βήμα είναι η συμβασιοποίηση του έργου και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών μέχρι το τέλος του έτους. Η Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης (Flyover), θα είναι ένας νέος, υπερσύγχρονος εναέριος αυτοκινητόδρομος που θα εξασφαλίσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης καθώς θα κάνει τις μετακινήσεις πιο γρήγορες και ασφαλείς, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Αναλυτικά, το έργο αφορά στην κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (ΥΤΛ, το λεγόμενο Flyover), μήκους περίπου 13,5 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 4 χλμ. σε συνεχή γέφυρα, με 4 λωρίδες, δύο συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), ανά κατεύθυνση. Στα στοιχεία του έργου περιλαμβάνονται, επίσης, εννέα ανισόπεδοι κόμβοι, οκτώ νέες γέφυρες και τρεις νέες σήραγγες. Δημιουργείται έτσι ένας οδικός άξονας υψηλών προδιαγραφών που θα επιτρέπει την ταχεία και ασφαλή παράκαμψη του αστικού ιστού, μειώνοντας τον όγκο των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS