Φοιτητές στη Σάμο έφτιαχαν όπλα με 3D printer -Τα έκρυβαν σε τάπερ και τα έθαβαν
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ

Φοιτητές στη Σάμο έφτιαχαν όπλα με 3D printer -Τα έκρυβαν σε τάπερ και τα έθαβαν

Στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών που κατασκεύαζαν όπλα με τη χρήση 3Dprinter και τα διακινούσαν στη Σάμο, προχώρησαν οι αρχές, στη Σάμο.

Το κουβάρι της υπόθεσης, κατά πληροφορίες, άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε, χτύπησε «καμπανάκι» στην ΕΥΠ όταν και έφτασαν πληροφορίες για έναν από τους τρεις φοιτητές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νεαρός είχε έρθει σε επαφή με αλλοδαπό ο οποίος στη χώρα του κατηγορούνταν για διάδοση εγχειριδίου μέσω Διαδικτύου το οποίο περιέγραφε τον τρόπο κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και όπλων.

Ο φοιτητής φέρεται να ξεκίνησε να τον ρωτά πώς θα μπορούσε να προχωρήσει στη δημιουργία τους. Τότε, εκείνος του έστειλε σχετικό υλικό για τα βήματα που θα έπρεπε να κάνει.

Το δεύτερο «καμπανάκι» στην ΕΥΠ χτύπησε στα τέλη Οκτωβρίου. Τότε, ο φοιτητής παρήγγειλε 3D εκτυπωτή και ποσότητα πλαστικής πρώτης ύλης από τη Γερμανό για να φτιάξει όπλα. Ο νεαρός φέρεται να συζήτησε με τους υπόλοιπους φοιτητές, που εμπλέκονται στην υπόθεση, και φέρεται να αποφάσισαν να φτιάξουν όπλα γκλοκ και τύπου ούζι.

Οι τιμές των όπλων

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τιμές για τα μικρότερα όπλα ξεκινούσαν από 350 ευρώ, ενώ τα μεγαλύτερα από 800 ευρώ – με διάφορες ενδιάμεσες τιμές.

Οι φοιτητές, ωστόσο, αντιμετώπιζαν πρόβλημα για το πώς θα κάνουν τα όπλα λειτουργικά. Έτσι, βρήκαν ότι μπορούσαν να παραγγέλνουν εξαρτήματα από ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν γιατί συνελήφθησαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα σε έναν μήνα, δημιούργησαν από απλά όπλα τύπου γκλοκ, επαναληπτικό και ημιαυτόματο τύπου scorpion.

Όλο το διάστημα της δράσης τους, που μπορούσαν να έχουν επισκέψεις ή να πήγαιναν οι γονείς τους να τους δουν, έκρυβαν τα όπλα ακόμα και σε τάπερ μέσα στο φούρνο ή σε τάπερ, τα οποία έθαβαν στη γη, και οπουδήποτε αλλού μπορούσαν ώστε να μην τα εντοπίσουν.

Το τελευταίο διάστημα φέρεται να έψαχναν για αγοραστές και μάλιστα φέρεται να είχαν βρει τουλάχιστον έναν υποψήφιο.

Να σημειωθεί ότι ένας εκ των φοιτητών είχε συλληφθεί το Μάρτιο του 2023 για όπλα και ναρκωτικά στη Κοζάνη καθώς είχε στη κατοχή του όπλο 9χιλιοστων και ποσότητα κάνναβης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ