Φωτιά: Πύρινη κόλαση στη Μαγνησία - Εκκενώθηκαν οικισμοί, εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Φωτιά: Πύρινη κόλαση στη Μαγνησία - Εκκενώθηκαν οικισμοί, εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Συναγερμός στη Νέα Αγχίαλο, όπου μαίνεται η φωτιά που καίει από χθες περιοχές στη Μαγνησία, καθώς – σύμφωνα με την ΕΡΤ- ακούγονταν συνεχείς και ισχυρές εκρήξεις από αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποθήκη υπάρχουν βόμβες 1.000 και 2.000 λιβρών και όπλα όπως πύραυλοι ΗΑΑRM.

Στην αρχή οι εκρήξεις ήταν μικρής έντασης και λίγων ντεσιμπέλ, αλλά οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν όταν έγινε η πρώτη δυνατή έκρηξη και σχηματίστηκε ένα μανιτάρι στον ουρανό.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει ότι η φωτιά έχει μπει σε χώρο στρατοπέδου, στην περιοχή Καράμπα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, επιχειρούν 90 πυροσβέστες.

Το MEGA έδειξε εικόνες με βάρκες του Λιμενικού έφτασαν για να απομακρύνουν κατοίκους και τουρίστες, αφού σημειώθηκαν εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών. Οι εκρήξεις, που σταματούσαν ανά διαστήματα, συνεχίζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι εκρήξεις έμοιαζαν ατέλειωτες. Σκάφη από το Λιμενικό και ιδιώτες προσπαθούσαν το απόγευμα της Πέμπτης να προβούν σε φυγαδεύσεις. Ο φόβος σε κατοίκους και τουρίστες, ανάγκασαν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τα καταλύματά τους και να φτάσουν στη θάλασσα. Οι άνθρωποι άφησαν τα σπίτια τους έκθετα, καθώς οι εκρήξεις ήταν ιδιαιτέρως τρομακτικές. Ακόμα και οικογένειες με παιδιά, όπως και ηλικιωμένοι με τα ζώα τους, έφτασαν τρομοκρατημένοι στην παραλία. Τα παιδιά κλαίνε και βάζουν τα χέρια τους στα αυτιά τους, αφού οι εκρήξεις συνεχίζονταν για πολλή ώρα.

Η εκκένωση της Νέας Αγχιάλου γίνεται από θαλάσσης και οι βάρκες κατευθύνονται προς τον Πόρο. Φέρεται να έφτασαν 80 φουσκωτά, και μάλιστα από 49 χώρες, καθώς ο Ναυτικός Όμιλος Πόρου διεξάγει αγώνες ιστιοπλοΐας, συγκεκριμένα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στο λιμάνι έφτασαν από νωρίς λεωφορεία προκειμένου να απομακρύνουν κατοίκους και τουρίστες οδικώς. Μόνο ο δρόμος για τον Βόλο είναι ανοιχτός, ενώ ήδη έχουν γίνει δρομολόγια. Από το στρατό ανησυχούν μήπως δεν εκκενώθηκαν οι αποθήκες που πλήττονται από την πύρινη λαίλαπα. Γύρω στις 18:15, πληροφόρηση έφερε ότι το προσωπικό του στρατιωτικού προσωπικού που ασχολούνταν με τις αποθήκες τις 111 Πτέρυγα Μάχης απομακρύνθηκε ακέραιο και όλα τα μέλη είναι καλά στην υγεία τους.

Η πληροφόρηση θέλουν όλους τους οικισμούς και τους συνοικισμούς να έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ η Αστυνομία έκανε περιπολία προκειμένου να απομακρύνει τους κατοίκους που δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ακόμα και εκείνους που διαμένουν στο εξωτερικό και ήρθαν έπειτα από χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Η ενημέρωση από το 112 έγινε περίπου στις 16:30, προκειμένου να εγκαταλειφθούν χωριά και οι περιμετρικοί οικισμοί.

Συγκλονιστικό είναι το στιγμιότυπο κοριτσιού με μαγιό, που βρισκόταν στην παραλία και έψαχνε τον πατέρα του.

Η Μαγνησία ζει έναν εφιάλτη, αφού είχε εκδοθεί 112 για εννιά περιοχές. Φαίνεται ότι στην περιοχή ανησυχούν για τις φωτιές που καίνε ακόμη στις βιομηχανικές περιοχές και ότι μπορεί να φτάσει ως το βόρειο Πήλιο. Το μεσημέρι φέρεται να σταμάτησε η φωτιά στο Βελεστίνο, αφού κατέκαψε 50.000 στρέμματα. Το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Ιουλίου, ήρθε νέα ενημέρωση που αφορά σε δύο περιοχές του Βόλου, τα Κόκκινα και το Περίβλεπτο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ