Φωτιά στη Ρόδο: Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση -Εκκενώνεται προληπτικά η Ψίνθος, ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Φωτιά στη Ρόδο: Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση -Εκκενώνεται προληπτικά η Ψίνθος, ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει επιφέρει σημαντικές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Λόγω των ανέμων που επικρατούν αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στην περιοχή της Ψίνθου, για την κατάσβεση του οποίου επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από εδάφους όσο και από αέρος. Για προληπτικούς λόγους, όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε να εκκενωθεί το χωριό της Ψίνθου. Παράλληλα, συνεχίζονται όλες οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς σε όλα τα μέτωπα. Τα άλλα δύο μέτωπα βρίσκονται στην περιοχή των Μαριτσών και στην περιοχή της Θολού.

Σχετικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, νωρίτερα, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν όσοι συμμετείχαν στην κατάσβεσή της, η φωτιά σήμερα σε όλα τα μέτωπα είναι σε ύφεση. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής και τα καταφέραμε με συντονισμένες προσπάθειες και οργάνωση. Η άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, των εθελοντών και των ενεργών πολιτών έφερε αποτέλεσμα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βρέθηκαν στα μέτωπα της πυρκαγιάς και πάλεψαν με την πύρινη λαίλαπα αλλά και σε όσους εργάστηκαν ακατάπαυστα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά. Όλη η δημοτική μηχανή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά επί ποδός. Με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, καταθέσαμε αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη των Δημοτικών Ενοτήτων Ρόδου, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καμείρου, Ατταβύρου, Αφάντου και Καλλιθέας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση σε όλα τα μέτωπά της. Η σημερινή κατάσταση δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό αλλά απαιτείται από όλους μας αυξημένη προσοχή και ετοιμότητα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS