Φωτιά σε Κορινθία και Αττική: Υπεράνθρωπη η μάχη των πυροσβεστών - Δεν έχει οριοθετηθεί ακόμη η πυρκαγιά

Φωτιά σε Κορινθία και Αττική: Υπεράνθρωπη η μάχη των πυροσβεστών - Δεν έχει οριοθετηθεί ακόμη η πυρκαγιά

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να είναι η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (19/5) στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας. Πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις από προσπαθούν να κατασβήσουν τα διάσπαρτα σημεία που συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά.

Όπως τόνισε στέλεχος του πυροσβεστικού σώματος στο iefimerida.gr η εικόνα της φωτιάς που μέχρι στιγμής έχει κάψει πάνω από 55.000 στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά και σπίτια και αγροικίες, είναι καλύτερη, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι των προηγούμενων ημερών έχουν εξασθενήσει. «Στόχος είναι να οριοθετηθεί μέσα στην ημέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο
Συνολικά στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», οκτώ Α/Φ, οκτώ PZL, δύο Ε/Π και ακόμη δύο Ε/Π του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν: δύο Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Meteo: Τι οδήγησε στην καταστροφική πυρκαγιά
Την ίδια ώρα, μια πρώτη ανάλυση στην καταστροφική πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας έκανε το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το meteo παραθέτει τα μετεωρολογικά στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον Σχίνο και εξακολουθεί να καίει με διαρκείς αναζωπυρώσεις στα Γεράνεια Ορη, πλήττοντας τους νομούς Κορινθίας και Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo είχαμε, μεταξύ άλλων:

  • Μηδενικές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή επί 26 ημέρες
  • Μέσα σε διάστημα 95 ημερών είχαμε μόλις 6 ημέρες βροχοπτώσεων, με ύψος βροχόπτωσης μικρότερο των 30 χιλιοστών
  • Επνεαν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι με ριπές ταχύτητας μεταξύ 50 χλμ./ω-66 χλμ./ώρα.
  • Η πυρκαγιά ανέπτυξε την Πέμπτη, τον δικό της καιρό
  • Η ακραία συμπεριφορά της πυροδοτήθηκε από τις επικρατούσες πυρομετεωρολογικές συνθήκες

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS