Φωτιές: Μεγάλη πυρκαγιά στο Βέλο Κορινθίας - Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα της Ηλείας

Φωτιές: Μεγάλη πυρκαγιά στο Βέλο Κορινθίας - Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα της Ηλείας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εικόνα στην Ηλεία παρουσιάζει βελτίωση. Αρχικά εκδηλώθηκε φωτιά στην Λινίσταινα το μεσημέρι του Σαββάτου με τις αρχές να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο εμπρησμού. Λίγη ώρα μετά ένα δεύτερο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε στην Αγία Κυριακή.

Στην περιοχή της Αγίας Κυριακής μάχη με τις φλόγες δίνουν 63 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην Λινίσταινα επιχειρούν 31 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και εννέα οχήματα, ενώ αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα (δύο αεροσκάφη και το ένα ελικόπτερο)που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού δεδομένης της καλύτερης εικόνας που παρουσιάζει πλέον το μέτωπο.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της Αυτοδιοίκησης.

Φωτιά και στο Βέλο Κορινθίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Βέλο Κορινθίας. Συγκεκριμένα, στην περιοχή Ελληνοχώρι επιχειρούν 51 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τα μέτωπα πυρκαγιάς που έχουν εκδηλωθεί στη χώρα

Νωρίτερα, ξέσπασαν πυρκαγιές σε Λευκάδα, Αμπελάκια Καβάλας, Γουμένισσα και Έδεσσα, οι οποίες έχουν πλέον σβήσει. Επίσης, έχει σβήσει η πυρκαγιά στα Στείρα Εύβοιας, όπου επιχείρησαν οι 2 Τρακτορες περιπολίας. Στην Τσακατουρα Γρεβενών η πυρκαγιά παραμένει περιορισμένη αλλά εξακολουθεί να καίει σε μικρή έκταση και αργά. Μαζί με τα πεζοπόρα επιχειρεί ενα ΕΠ Mi8 και στο σημείο κατευθύνεται και ένα Erickson.

Υπό έλεγχο μέσα σε λίγη ώρα τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Εξοχή του δήμου Παγγαίου Καβάλας. Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου, προκαλώντας την κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ