ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας: Εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός

Εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από τον οικισμό Δροσιά στον Δήμο Ερυμάνθου έγινε πριν λίγο ώστε να μην κινδυνεύσουν από τη φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα, 5 αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev B-200.

Μιλώντας στο pelop.gr, ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπάρης έκανε λόγο για «δύσκολη κατάσταση». «H εστία έχει απομακρυνθεί και κατευθύνεται προς τον Ερύμανθο ενώ σε λίγο οι φλόγες θα έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια που είναι απομακρυσμένα στον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 5 αεροσκάφη όμως η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω της φοράς των ανέμων που μεταβάλλεται συνεχώς. Αποφασίσαμε απομάκρυνση των μόνιμων κατοίκων. Τους συγκεντρώνουμε σε ένα σημείο που υπάρχει ασφάλεια…», συνέχισε και επισήμανε ότι το πύρινο μέτωπο δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, λιποθύμησε πυροσβέστης ο οποίος συμμετέχει στις ομάδες πυρόσβεσης στο μεγάλο πύρινο μέτωπο και στην περιοχή σπεύδει ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS