Φωτιές: 41 πύρινα πύρινα μέτωπα στη χώρα σήμερα - Σε ύφεση η φωτιά στην Κέρκυρα, αναζωπυρώσεις στην Κόνιτσα

Φωτιές: 41 πύρινα πύρινα μέτωπα στη χώρα σήμερα - Σε ύφεση η φωτιά στην Κέρκυρα, αναζωπυρώσεις στην Κόνιτσα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα δασική έκταση νότια της Λευκίμμης.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο παρά μόνο μερικές αναζωπυρώσεις καταγράφονται στην πυρκαγιά στην Κόνιτσα.
Στην Κέρκυρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Λευκίμμη Κέρκυρας είναι σε ύφεση και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Την ίδια ώρα, 41 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στην χώρα μας.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κόνιτσα

Συνεχίζει να καίει για δεύτερη ημέρα η φωτιά στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, που ξέσπασε το Σάββατο σε δασική περιοχή. Από το πρωί ξεκίνησαν να δρουν και τα εναέρια μέσα, ενώ ήδη η φωτιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Αν και εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα, προς το παρόν δεν κινδυνεύει το χωριό Αμάραντος και τα ιαματικά λουτρά της περιοχής, ωστόσο υπάρχει φόβος μην επεκταθεί σε διάσπαρτα παλιά ναρκοπέδια. Τέσσερα ελικόπτερα επιχειρούν σε συνδυασμό με επίγειες δυνάμεις και δασοκομάντος για να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες, που έχουν περιοριστεί στην κορυφογραμμή.

Την ίδια ώρα, μηχανήματα έργου της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε τα πυροσβεστικά μηχανήματα να προσεγγίσουν τις εστίες της φωτιάς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS