ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Η επόμενη μέρα - 76 σπίτια και δεκάδες αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες - Κάηκαν 30.000 στρέμματα

Τις πληγές τους από τη χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά μετρούν σήμερα οι κάτοικοι στη Βαρυμπόμπη.

Η σημερινή ημέρα βρίσκει τους κατοίκους στην πλατεία της Βαρυμπόμπης και στους γύρω δρόμους να καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής, με τη φωτιά να καίει στο πέρασμά της τα πάντα: σπίτια, αυτοκίνητα, κολόνες της ΔΕΗ…

 

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 80 καμένες κατοικίες, ενώ δεκάδες είναι τα αυτοκίνητα που παραδόθηκαν στις φλόγες.

katastrofi 1

Αυτή τη στιγμή ένα μέτωπο είναι ακόμα ενεργό, ενώ άλλα τρία βρίσκονται σε ύφεση.

katastrofi 2

katastrofi 3

Ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, εκτίμησε πως η καμένη έκταση είναι περίπου 30.000 στρέμματα.

Πυροσβέστες παραμένουν, εν τω μεταξύ, στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ από αέρος επιχειρούν και πτητικά μέσα.

katastrofi 4

Κάτοικος καταγγέλλει πλιάτσικο ενώ μαινόταν η φωτιά
Ωστόσο, εκτός από τις καταστροφές που προκάλεσε στις περιουσίες τους η πύρινη λαίλαπα, κάποια έπεσαν και θύματα πλιάτσικου.

Ένας από αυτούς μίλησε στη κάμερα της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι από τη φωτιά κάηκε το σπίτι του και παράλληλα ήρθαν κλέφτες οι οποίοι με μία κοτρόνα έσπασαν την πόρτα και ένα από τα παράθυρα. «Δεν ήμουν εδώ. Αν ήμουν εδώ τουλάχιστον οι κλέφτες δεν θα έρχονταν», είπε συντετριμμένος στον δημοσιογράφο.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο γεωπολιτικός κατήφορος της Ευρώπης

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS