Ηλεία: Αγώνας για να μην φτάσουν οι φλόγες στον Λάτα – Μεγάλος κίνδυνος νέας πυρκαγιάς τη Δευτέρα

Ηλεία: Αγώνας για να μην φτάσουν οι φλόγες στον Λάτα – Μεγάλος κίνδυνος νέας πυρκαγιάς τη Δευτέρα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη στην Βάλμη και τα γύρω χωριά προκειμένου η πυρκαγιά να μην περάσει από την Βάλμη στον Λάτα, κάτι που μέχρι τώρα φαίνεται πως κατάφεραν.

Όπως μετέδωσε το OPEN, η κατάσταση φαίνεται ελαφρώς καλύτερη το πρωί της Δευτέρας, ενώ ξεκίνησαν και οι πρώτες εναέριες ρίψεις νερού.

Το βράδυ, οι οικισμοί Κοτρώνα και Καραγιανναίικα, στους οποίους νωρίτερα είχε δωθεί εντολή εκκένωσης μέσω του 112, κυκλώθηκαν από τα πύρινα μέτωπα.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η Ηλεία και η Αχαΐα είναι από τις περιοχές όπου και σήμερα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για να ξεσπάσουν νέες πυρκαγιές.

Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις που είχε πάρει η φωτιά το βράδυ της Κυριακής οδήγησαν την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία να διατάξει την εκκένωση περιοχών.

Ειδικότερα, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα, (οικισμών με 5 έως 6 κατοικιών) το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

 

Η προσπάθεια (και με διάνοιξη αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών) εστιάζεται πριν από τον Κοτρωνα, με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου για να ανακόψουν την κίνηση της πυρκαγιάς προς νοτιοδυτικά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στα δυτικά (Κοτρωνα) η εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη καθώς όλο το βράδυ γινόταν προσπάθεια προς το ανατολικό μέτωπο, με την Πυροσβεστική να έχει αναπτύξει δυνάμεις και να την έχει κυκλώσει. Τη μαζεύουν ανατολικά και συγκεντρώνουν δυνάμεις νότια.

 Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS