ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ηλεία: Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού βλέπουν οι αρχές

Εντονες υποψίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στις πυρκαγιές στην Ηλεία, έχουν ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής, Βασίλης Γιαννόπουλος, αλλά και οι αρχές της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, στην Αρχαία Ολυμπία εκδηλώθηκαν επτά εστίες φωτιάς μέσα σε δύο ώρες, σε έναν άξονα μεταξύ των χωριών Καυκανιά, Πουρνάρι και Μιράκα. Οι αρχές διατυπώνουν «έντονη υποψία έως πεποίθηση» για εμπρησμούς.

Ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του Open νωρίτερα, αναφέρθηκε και εκείνος σε επτά εστίες φωτιάς που ξέσπασαν στην περιοχή με διαφορά δύο ωρών. Παρόμοια εκτίμηση είχαν διατυπώσει και πηγές από την αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας ωστόσο τόνισε πως «προέχει να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής και φυσικά να μην κινδυνεύσει η Αρχαία Ολυμπία». Δίνοντας την εικόνα της φωτιάς αυτή την ώρα σημείωσε πως αυτή «βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και κινδυνεύουν οι κοινότητες Πλατάνου, Πελοπίου, Καστανιάς».

112 1
Με νεότερο μήνυμα του 112, η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν επτά οικισμούς στην περιοχή της Αρχαία Ολυμπίας καθώς πλησιάζουν οι φλόγες.

Το μήνυμα του 112 στους κατοίκους οικισμών της Ηλείας
«Αν βρίσκεστε το Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο, εκκενώστε τώρα προς Πύργο από την Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας. Αν βρίσκεστε στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι, εκκενώστε προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα.


Φωτιά στην Ηλεία: Με sms το 112 καλεί τους πολίτες 7 οικισμών να εκκενώσουν την περιοχή
Σε ερώτηση της δημοσιογράφους, αναφορικά με πληροφορία που θέλει δύο πολίτες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Πελόπιο, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως δεν έχει κάποια ενημέρωση. «Υπήρχε πληροφορίες για μια κατάκοιτη γυναίκα η οποία απομακρύνθηκε» σημείωσε.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο γεωπολιτικός κατήφορος της Ευρώπης

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS