Φωτιά στην Κάρυστο: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών -Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά

Φωτιά στην Κάρυστο: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών -Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά

Συγκεκριμένα όσοι βρίσκονται στις περιοχές Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστό, ενημερώθηκαν από το 112 να εκκενώσουν προς Κάρυστο.

Νωρίτερα, την εκκένωση του οικισμού Ποτάμι για προληπτικούς λόγους ζήτησε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος. Ο κ. Ραβιόλος ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, το ένα μέτωπο πάει απειλητικά προς το χωριό Ποτάμι γι' αυτό και ζήτησα πριν από λίγο να εκκενωθεί το χωριό».

Η απομάκρυνση των κατοίκων έχει ξεκινήσει και την εκκένωση συντονίζουν, αυτήν την ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.

Το μήνυμα του 112 για τη φωτιά στην Κάρυστο:

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα στο σημείο επιχειρούν 67 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 20 οχήματα και πέντε αεροσκάφη. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε τρεις διαφορετικές εστίες σε δασική έκταση στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας .

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την περιοχή είναι στο σημείο και φθάνουν ενισχύσεις από άλλες περιοχές της Εύβοιας, ενώ σηκώθηκαν και εναέρια μέσα. 

Κοντά σε Οικισμούς τα μέτωπα της φωτιάς

Ιδιαίτερα δύσκολες αποτυπώνει τις συνθήκες που κυριαρχούν στην Κάρυστο και ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Κελαϊδίτης που βρίσκεται κοντά στο Πλατανιστό της Καρύστου.

«Μπορεί η φωτιά να απέχει 2 χιλιόμετρα από το χωριό ωστόσο έχει ισχυρό αέρα, χαμηλή βλάστηση, πολύ καπνό και αποπνικτική ατμόσφαιρα» περιγράφει την κατάσταση μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ωστόσο πολύ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση από την άλλη πλευρά καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε οικισμούς.

«Εχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα οι επίγειες δυνάμεις. Ωστόσο όμως τα εναέρια μέσα, που υπήρχαν στην περιοχή, έχουν αποχωρήσει αυτή την ώρα», υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός. Σύμφωνα με τον κ Σπανό έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης των χωριών μετά το μήνυμα που έχει αποσταλεί από το 112.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ