Κερατέα: Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά τα ξημερώματα -Η καταγγελία για φωτοβολίδες που έπεσαν «η μία πίσω από την άλλη»

Κερατέα: Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά τα ξημερώματα -Η καταγγελία για φωτοβολίδες που έπεσαν «η μία πίσω από την άλλη»

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δασκαλειό της Δ.Ε. Κερατέας Λαυρεωτικής, με την κινητοποίηση από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι άμεση.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κερατέα, επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στο iefimerida.gr, η εικόνα είναι αρκετά καλή, δίχως να έχει γίνει αναφορά για κάτι ανησυχητικό ή κάποιο μέτωπο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, να συνεχίζουν την κατάσβεση όπου απαιτείται.

Πάντως, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μιλώντας στην ΕΡΤ για τη νέα φωτιά που ξέσπασε ανέφερε πως «ευτυχώς υπήρχαν δρόμοι περιμετρικά και την πιάσαμε».

Όσο για το πώς ξέσπασε, ανέφερε πως αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι ήταν στην παραλία και ειδοποίησαν άμεσα τόσο τον ίδιο όσο και το Πυροσβεστικό Σώμα, έχουν σε βίντεο το περιστατικό.

Εριξαν φωτοβολίδες, η μία πίσω από την άλλη

Σύμφωνα με την καταγγελία λοιπόν, άγνωστοι έριξαν δύο φωτοβολίδες «και φαίνεται σε κάμερα να πέφτουν στο βουνό και να πιάνει φωτιά».

«Ευτυχώς μας ενημέρωσαν άμεσα, και εμένα προσωπικά και την Πυροσβεστική», σημείωσε τονίζοντας πως δόθηκαν οι αριθμοί από τις πινακίδες για δύο οχήματα που κυκλοφορούσαν ύποπτα στην περιοχή. «Αστυνομία και Τροχαία έχουν επιληφθεί».

Όπως δήλωσε, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 2 τα ξημερώματα, με τον δήμαρχο να αναρωτιέται το εξής: «Ήταν εμπρησμός; Ή ήταν πιτσιρίκια που έπαιζαν; Αλλά ποιος παίζει στις 2 τα ξημερώματα;».

Εστάλη 112 στους κατοίκους της περιοχής

Ερωτηθείς για τους αυτόπτες μάρτυρες ανέφερε πως καθόντουσαν στην παραλία όταν είδαν τος φωτοβολίδες και στη συνέχεια τη φωτιά. Μάλιστα, ανέφερε πως «η μία φωτοβολίδα ήταν κόκκινη και η άλλη κίτρινη, πέφτοντας με διαφορά δευτερολέπτων η μία πίσω από την άλλη».

«Ευτυχώς δεν πήγε η φωτιά παρακάτω», εξέφρασε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως εστάλη 112 στους κατοίκους της περιοχής εκείνης μα οχήματα του δήμου να είναι στο σημείο σε περίπτωση που χρειαζόντουσαν, αν και δεν χρειάστηκε τελικά να απομακρυνθούν οι πολίτες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ