Φωτιά στην Κέρκυρα: Απομακρύνθηκαν με ασφάλειας 2.466 άνθρωποι - Δείτε το βίντεο του Λιμενικού από την επιχείρηση εκκένωσης

Φωτιά στην Κέρκυρα: Απομακρύνθηκαν με ασφάλειας 2.466 άνθρωποι - Δείτε το βίντεο του Λιμενικού από την επιχείρηση εκκένωσης

Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού στήθηκε τις προηγούμενες ώρες στην Κέρκυρα μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στα βορειανατολικά του νησιού.

Χάρη στην επιχείρηση εκκένωσης με διαδοχικά μηνύματα από το 112 απομακρύνθηκάν συνολικά 2.466 άνθρωποι από 17 οικισμούς ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε σπίτια.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό αποτυπώνεται η επιχείρηση που στήθηκε και δια θαλάσσης.

Όπως μεταδίδει, μάλιστα, το corfutvnews.gr, τουρίστες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα ξενοδοχεία τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά που εκδηλώθηκε χθές, Κυριακή, το απόγευμα σε δασική έκταση στη περιοχή Λούτσες έλαβε μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας οικισμούς στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού.

Στο έργο της απομάκρυνσης συνέδραμαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Λιμενικού Σώματος καθώς και πλοίο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν από την ηπειρωτική Ελλάδα και από το πρώτο φως επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ