Συναγερμός για πυρκαγιά στα Μέγαρα: Πλησιάζουν σε σπίτια οι φλόγες στο χωριό Ζάχουλη

Συναγερμός για πυρκαγιά στα Μέγαρα: Πλησιάζουν σε σπίτια οι φλόγες στο χωριό Ζάχουλη

Το χωριό Ζάχουλη έχει εκκενωθεί μετά και από μήνυμα του 112  - Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 2:00 το μεσημέρι στην περιοχή Βενίζα Μεγάρων, κοντά στο Αλεποχώρι. Η πυρκαγιά άρχισε να επεκτείνεται και απειλεί τα γύρω χωριά, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης γίνεται σε δύσβατη περιοχή. Η κατάσταση είναι δύσκολη,  καθώς οι μαύροι καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την περιοχή, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στα σπίτια του χωριού Ζάχουλη.  Λόγω του θερμικού φορτίου και των καπνών, υπάρχει δυσκολία στην επιχείρηση των εναέριων μέσων. 

Λίγο μετά τις 14:35 το μεσημέρι, δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Ζάχουλη μέσω του 112. Όσοι βρίσκονται στον οικισμό, καλούνται να εκκενώσουν προς το Αλεποχώρι. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν.

Στις 16:00 το  μεσημέρι, στην περιοχή επιχειρούν 75 πυροσβέστες δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα. Στο σημείο βρίσκονται εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα των ΟΤΑ. Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, το ένα για τον συντονισμό, που ωστόσο λόγω του αέρα πραγματοποιούν ρίψεις με δυσκολία. Παράλληλα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται προληπτικά στην περιοχή. 

Ήδη από την πρώτη στιγμή έγινε εκτροπή δύο Air Tractores που εκτελούσαν περιπολία και καταφθάνουν ένα Erickson, ένα ΑΒ215 και ακολουθούν 3 CL 215, ενα Erickson και 2 Air tractors.

Η κατάσταση, σύμφωνα με πηγές, κρίνεται δύσκολη, καθώς στην περιοχή επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ, αλλά με ριπές 7 μποφόρ. Στην περιοχή καίγοπνται 300 στρέμματα παρθένου δάσους, με πεύκα και φυστικόδεντρα.

Τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος δημοσιοποίησε φωτογραφίες από την πυρκαγιά, που κατέγραψε το σύστημα παρακολούθησης και οι κάμερες που εγκατέστησε η Περιφέρεια Αττικής στα δάση.

«Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Βένιζα, κοντά στη θέση Κορώνα. Έχουμε κινητοποιηθεί, ως Περιφέρεια Αττικής και συνδράμουμε στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που αντιμετωπίζει το συμβάν και με εναέρια μέσα. Οι εικόνες είναι από το σύστημα παρακολούθησης και τις κάμερες που ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε εγκαταστήσει στα δάση» αναφέρει στο προφίλ του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ