Φωτιά στις Μυκήνες: Εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους σε μαντρί

Φωτιά στις Μυκήνες: Εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους σε μαντρί

Σε προληπτική εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου στις Μυκήνες στην Αργολίδα προχώρησε η πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 30 Αυγούστου κοντά στον τάφο του Αγαμέμνονα.

Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, καίει περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος ωστόσο δεν κινδυνεύει. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες, με ένα πεζοπόρο τμήμα και 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα μέσα σε ρεματιά με κατεύθυνση προς Προσύμνη. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της ιστοσελίδας Argonafplia σε παρακείμενο του αρχαιολογικού χώρου μαντρί βρίσκονται 4-5 εγκλωβισμένοι πολίτες.

Βίντεο από την φωτιά στις Μυκήνες

Για την φωτιά έχει ενημερωθεί η πολιτική προστασία του Δήμου Άργους Μυκηνών, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ