Φωτιές - Αρτοποιός: Από τις 13 Ιουλίου έχουν εκδηλωθεί 500 πυρκαγιές

Φωτιές - Αρτοποιός: Από τις 13 Ιουλίου έχουν εκδηλωθεί 500 πυρκαγιές

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι: «Η δυσκολότερη ημέρα από πλευράς καύσωνα η σημερινή, γεγονός που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων που τυχόν εκδηλωθούν».

Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 13 Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουν εκδηλωθεί 500 πυρκαγιές, 60-70 ημερησίως. Μάλιστα όπως είπε, από την αρχή του έτους έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 105 πολίτες για πρόκληση πυρκαγιάς, με τις περισσότερες υποθέσεις να αφορούν αμέλεια.

«Η κάθε εργατοώρα πτητικού μέσου κοστίζει 4.500-5.000 ευρώ»

Αναφορικά με το κόστος που βαρύνει το κράτος για την κατάσβεση των πυρκαγιών ο κ. Αρτοποιός, σημείωσε ότι μόνο για την περίπτωση της πυρκαγιάς της Ρόδου το σχετικό ποσό φτάνει τα 7.500.000 ευρώ.

Όπως είπε, η κάθε εργατοώρα πτητικού μέσου κοστίζει 4.500-5.000 ευρώ. Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ακόμη ότι φέτος η χώρα διαθέτει τα περισσότερα εναέρια μέσα από κάθε άλλη χρονιά, εκ των οποίων τα 49 είναι μισθωμένα και τα 39 κρατικά.

«Τους σώσαμε τελευταία στιγμή»

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο είναι δυνατό, τόνισε στον ΣΚΑΪ για τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα στη χώρα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, αποκαλύπτοντας ότι κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης κινδύνεψαν οι ζωές τριών πυροσβεστών. «Τους σώσαμε τελευταία στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στον Έβρο έχουμε πρόβλημα, και στο Βορειοδυτικό και στο Βορειοανατολικό κομμάτι, η πυκνότητα του δάσους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να εισέλθουμε, έρποντας μπήκαν στο δάσος οι πυροσβέστες για να κάνουν κατάσβεση» δήλωσε δε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Για τη φωτιά στη Λέσβο διευκρίνισε ότι έχουν διατεθεί επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, αλλά διευκρίνισε ότι υπάρχουν πολλά μέτωπα στη χώρα, και τα εναέρια μέσα έχουν επιχειρήσει πολύ πέρα από την ασφάλεια των πτήσεων. «Δεν είναι F-16 τα εναέρια, έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες» σημείωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ