Φωτιές: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Σοφό Ασπροπύργου - Αγωνία για τους ισχυρούς ανέμους

Φωτιές: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Σοφό Ασπροπύργου - Αγωνία για τους ισχυρούς ανέμους

 Δύσκολη αποδεικνύεται η σημερινή μέρα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, σε πολλές περιοχές, ευνοούν την εξάπλωση των πύρινων μετώπων. Αυτήν τη στιγμή, το πιο κρίσιμο πύρινο μέτωπο εντοπίζεται στο Σοφό Ασπροπύργου με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται διαρκώς τις τελευταίες ώρες, ενώ οι προσπάθειες εντείνονται τις βραδινές ώρες οπότε και θα αποσυρθούν τα εναέρια μέσα.

Ανησυχία εμπνέει το γεγονός ότι το σημείο είναι δύσβατο και την ίδια στιγμή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Αργά το απόγευμα, λόγω της επέκτασης της πυρκαγιάς, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, έσπευσαν 70 πυροσβέστες με τέσσερες ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 18 οχήματα, ενώ ρίψεις γίνονται από 11 εναέρια μέσα, τέσσερα αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Παράλληλα, στη μάχη έχουν ριχθεί 30 Ρουμάνοι πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Η πυρκαγιά μαίνεται κοντά στο Κανάλι του Μόρνου, πέρασμα νερού για την Αττική, χωρίς ωστόσο αυτό να κινδυνεύει.

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη, όπου έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Λίγο αργότερα, όμως, τέθηκε υπό έλεγχο.

Οι φωτιές σε Ξάνθη και Λάρισα

Την ίδια στιγμή μεγάλης έκτασης φωτιές έκαιγαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Ξάνθη, στην περιοχή Μαγγάνων επιχειρούν 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, όπως και τέσσερα εναέρια μέρα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Στη Λάρισα, στα Φάρσαλα, το πύρινο μέτωπο - που έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο - ξέσπασε σε δύσβατο σημείο.

Η φωτιά έκαιγε θαμνώδη έκταση χωρίς να απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούσαν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αττική, Εύβοια, Μαγνησία και Κρήτη

Πολύ υψηλός εκτιμάται ότι θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας αύριο, Κυριακή, σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει η Πολιτική Προστασία.

Ειδικότερα συνιστάται προσοχή στους κατοίκους των περιοχών Αττικής, Κυθήρων, κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας.

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος και σε περιοχές της Κρήτης, όπως τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ