Διπλή μάχη με τις φλόγες στην Αττική: Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κερατέα, φουντώνει το μέτωπο στα Βίλια

Διπλή μάχη με τις φλόγες στην Αττική: Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κερατέα, φουντώνει το μέτωπο στα Βίλια

Δύσκολες μάχες με τις φωτιές που ξέσπασαν στην Αττική δίνουν και σήμερα χερσαίες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Το πλέον ανησυχητικό μέτωπο είναι αυτό της Λαυρεωτικής, που ξεκίνησε από το Μαρκάτι Κερατέας και «κοιτάζει» προς Λαύριο αλλά και προς την πλευρά του Σουνίου. Στην περιοχή -όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι- επιχειρούν 71 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων, 25 οχήματα, 6 αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στο iefimerida.gr, πρόκειται «για ένα αρκετά μεγάλο μέτωπο, το οποίο δυσκολεύει τους πυροσβέστες, καθώς οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και κινούν το πύρινο μέτωπο με μεγάλη ταχύτητα». «Η φωτιά έχει κάψει ήδη έναν μεγάλο λόφο και δεν ξέρουμε τι γίνεται από την πίσω πλευρά», πρόσθεσε.

https://www.ysterografonews.gr/images/740/2021/ellada/01/IMG_1847.jpg

Φουντώνει το μέτωπο στο Δημολάκι

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, μιλώντας επίσης στο iefimerida.gr, τόνισε ότι η «πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, έχει φτάσει έξω από τον Άγιο Κωνσταντίνο», ενώ έκανε έκκληση να ενισχυθούν οι δυνάμεις από αέρος, προτού η φωτιά λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες φανερώνουν ότι ένα μεγάλο μέτωπο μαίνεται κοντά στο Δημολάκι, δηλαδή στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στο Μαρκάτι και την Ανάβυσσο.

Φωτιά στη Λαυρεωτική: Αγνοείται ηλικιωμένη

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι αγνοείται μια ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα, από το Μαρκάτι. Την πληροφορία επιβεβαίωσε μιλώντας στον σταθμό και ο γιος της, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σπίτι τους, καθώς είχε πιάσει φωτιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ