Φόβοι για ταυτόχρονη εμφάνιση γρίπης, κορωνοϊού και RSV - Τι εκφράζουν οι ειδικοί

Φόβοι για ταυτόχρονη εμφάνιση γρίπης, κορωνοϊού και RSV - Τι εκφράζουν οι ειδικοί

Την ώρα που νέες παραλλαγές του κοροναϊού συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, οι ειδικοί, εκφράζουν φόβους για ταυτόχρονη εμφάνιση του ιού της γρίπης (ινφλουένζα), του αναπνευστικού συγκρυτιακού ιού (RSV) και του covid.

Και οι τρεις ιοί, ινφλουένζα, SARS-CoV-2 και RSV, είναι αναπνευστικοί ιοί, μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλοι ιοί του αναπνευστικού και τείνουν να εμφανίζουν αύξηση των κρουσμάτων κατά τους χειμερινούς μήνες,

Ο RSV μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τον οποιονδήποτε καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο εμβόλιο, αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι για τα παιδιά κάτω των 5 ετών, ειδικά τα βρέφη κάτω του 1 έτους, καθώς και για τους ενήλικες άνω των 65 ετών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν καταρροή, μειωμένη όρεξη, βήχα, φτέρνισμα, πυρετό και συριγμό. Αλλά στα νεαρά βρέφη, μπορεί να υπάρχει μόνο μειωμένη δραστηριότητα, εκνευρισμός και προβλήματα αναπνοής.

Τα συμπτώματα της γρίπης, του SARS-CoV-2 και του RSV μπορεί να αλληλεπικαλύπτονται, αλλά το καθένα μπορεί να περιλαμβάνει αναπνευστικά προβλήματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν τους ευάλωτους πληθυσμούς στο νοσοκομείο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ