Freedom Pass: Έως τις 20 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα -Πώς θα εκδίδεται

Freedom Pass: Έως τις 20 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα -Πώς θα εκδίδεται

Το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την έκδοση του Freedom pass στους νέους 18-25. Αυτό υποστήριξε το πρωί της Παρασκευής ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας, στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι η πλατφόρμα για το Freedom Pass θα έχει ανοίξει το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι έτοιμη και λίγο νωρίτερα.

Θυμίζουμε ότι το Freedom Pass αφορά τους νέους 18-25 που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή σκοπεύουν να εμβολιαστούν. Η ψηφιακή κάρτα αξίας 150 ευρώ, θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ένα 24ωρο αφού γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου και πραγματοποιηθεί η σχετική επιβεβαίωση. Σύμφωνα με την έκθεση του λογιστηρίου του κράτους, το κονδύλι φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Πως θα παίρνουν το Freedom Pass οι νέοι
Οι νέοι που εμβολιάστηκαν και είναι δικαιούχοι του Freedom Pass θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους με τους κωδικούς Taxisnet. Θα χρειαστεί επίσης να συμπληρώσουν τον ΑΜΚΑ, το κινητό τους τηλέφωνο και ένα email.

Ο κ. Γεωργαντάς ξεκαθάρισε ότι αν ένας νέος δεν έχει εκδώσει ακόμα κωδικούς taxisnet θα μπορεί να εκδώσει το Freedom Pass με αίτηση στα ΚΕΠ. «Τα χρήματα αυτά δεν γίνεται ανάληψή τους, ούτε μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο λογαριασμό μπαίνουν σε λογαριασμό που δημιουργείται μόνο για αυτό το σκοπό μόνο από τον πάροχο. Θα υπάρχει εφαρμογή μέσω e-εμπορίου ή μέσω POS να κάνεις τη συναλλαγή σου στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS