Φρούριο η Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου -4.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones

Φρούριο η Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου -4.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones

Χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έντονη την παρουσία της αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί φέτος η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στον σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας για την ημέρα της παρέλασης, αλλά και στην εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη θα συμμετέχουν περίπου 4.000 αστυνομικοί.
Επίσης, δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., έξι drones και ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ θα «σκανάρουν» από ψηλά το κέντρο της πρωτεύουσας για τυχόν ύποπτες κινήσεις, ενώ απόρθητα φρούρια θα είναι και τα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Παράλληλα φορτηγάκια με απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων (jammer), που θα περιπολούν τα σημεία διέλευσης των επισήμων, ενώ σε επιφυλακή θα είναι πυροτεχνουργοί και σκύλοι ανίχνευσης εκρηκτικών.
Περίπου 3.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν στα μέτρα διεξαγωγής της παρέλασης και 600 σε εκδήλωση στο νεότευκτο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Τα μέτρα, στα οποία θα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ, θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να ισχύουν από νωρίς αύριο (Τετάρτη) το πρωί, με αυστηρούς ελέγχους τόσο στους χώρους των δύο εκδηλώσεων, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως άτομα που τυχόν θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στο χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση θα βρεθεί ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στις 24 Μαρτίου στη νέα Εθνική Πινακοθήκη.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της ΕΛ.Α.Σ πραγματοποιούνται καθημερινές συσκέψεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να διασφαλιστεί ένα «πέπλο» ασφαλείας για να μην αμαυρωθούν οι εκδηλώσεις μνήμης που θα φτάσουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ