Παπαδόπουλος για σεισμούς στην Κεφαλονιά: Τα δύο σενάρια που εξετάζονται -«Παρακολουθούμε το φαινόμενο»

Παπαδόπουλος για σεισμούς στην Κεφαλονιά: Τα δύο σενάρια που εξετάζονται -«Παρακολουθούμε το φαινόμενο»

Έντονη σεισμική δραστηριότητα καταγράφθηκε στην Κεφαλονιά, την Κυριακή.

Στην περιοχή σημειώθηκαν διαδοχικές σεισμικές ασθενείς δονήσεις και σύμφωνα με τον σεισμολόγο και Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Παπαδόπουλο, «η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου αλλά εντάθηκε σήμερα»

Σήμερα έφτασε τα 3,5 Ρίχτερ που είναι και ο μεγαλύτερος σεισμός μέχρι σήμερα, είπε ο κ. Παπαδόπουλος στην τηλεόραση της ΕΡΤ και συνέχισε: «Παρακολουθούμε την εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα. Υπάρχουν δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζουμε.

Μία να είναι αυτό που ονομάζουμε «σμηνοσειρά», δηλαδή σχετικώς μικρά μεγέθη που είναι περίπου ίδια μεταξύ τους 3,5, 3,4, 3,3 Ρίχτερ, όπως είναι η τρέχουσα περίπτωση και η δεύτερη, η πιο επικίνδυνη, να είναι προσεισμοί. Δεν είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης».

Εννέα σεισμοί σε 1,5 ώρα στην Κεφαλονιά

Την Κυριακή μέσα σε 1,5 ώρα, από τις 3:35μ.μ. έως και τις 5:03μ.μ. έχουν καταγραφεί 9 σεισμικές δονήσεις, η μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν 3,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

seismoi.jpg

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ