Γκάγκα: Λιγότερο σοβαρές οι νοσηλείες από Όμικρον - Δεν εξετάζονται νέα μέτρα

Η κ. Γκάγκα απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, καθώς οι πολίτες τηρούν τα μέτρα, υπάρχει μεγάλη διάθεση για εμβολιασμό, αλλά και τεράστια προσφορά self test.


Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μίλησε το στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων δήλωσε πως: «Η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρές νοσήσεις και νοσηλείες στον γενικό πληθυσμό, και κυρίως στους εμβολιασμένους και με τις τρεις δόσεις».

«Υπάρχει ένα ποσοστό ασθενών που η Όμικρον προκαλεί συμπτώματα, όπως για παράδειγμα έντονο πυρετό, αλλά είναι λιγότεροι οι άνθρωποι που χρειάζονται για παράδειγμα High Flow. Μπορεί να απειλήσει ανθρώπους ανοσοκατεσταλμένους, που έχουν προβλήματα υγείας, ή ανεμβολίαστους, όμως τον τελευταίο καιρό δεν έχουμε δει ανθρώπους εμβολιασμένους και με τις τρεις δόσεις να έχουν προβλήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι μπορεί τα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα τμήματα επειγόντων να πιέζονται, να αυξάνονται οι νοσηλείες, ωστόσο οι νοσηλείες στις ΜΕΘ μένουν σταθερές. Ενδεικτικά, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι χθες ελήφθησαν δείγματα από νοσηλευόμενους και από το «Σωτηρία» και από τον «Ευαγγελισμό» κι έδειξαν ότι όλοι οι πρόσφατα διασωληνωμένοι έφεραν τη μετάλλαξη Δέλτα, με εξαίρεση μια γυναίκα που έφερε την Όμικρον, η οποία ωστόσο ήταν τυχαίο εύρημα, καθώς δεν νοσηλευόταν για κοροναϊό στο νοσοκομείο, αλλά για άλλη νόσο.

Ερωτηθείσα πότε θα φτάσουμε στο peak των κρουσμάτων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και σε κάθε περίπτωση μέσα στον Ιανουάριο και η αποκλιμάκωση θα έρθει νωρίτερα από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν.

Σχετικά με τους ασθενείς που νοσούν ξανά, επισήμανε ότι είναι πιο θωρακισμένοι σε σχέση με όσους δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό ή δεν έχουν εμβολιαστεί. «Άρα, η προηγούμενη νόσηση όπως και ο εμβολιασμός είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο για να μην είμαστε ευάλωτοι σε αυτή τη νόσηση», εξήγησε.

Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, καθώς οι πολίτες τηρούν τα μέτρα, υπάρχει μεγάλη διάθεση για εμβολιασμό, αλλά και τεράστια προσφορά self test.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS