Γκάγκα: Σε δύσκολη κατάσταση η Βόρεια Ελλάδα - Δεν θα πάμε σε lockdown

Γκάγκα: Σε δύσκολη κατάσταση η Βόρεια Ελλάδα - Δεν θα πάμε σε lockdown

Ακόμη, ανέφερε πως βρίσκεται «στα σκαριά» ένα chat forum σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα αλλά και τη δύσκολη υγειονομική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Υπάρχει πόλωση γύρω από το εμβόλιο»

Η κ. Γκάγκα κατέστησε σαφές το γεγονός πως «δεν θα πάμε σε lockdown», τονίζοντας παράλληλα ότι το ζητούμενο είναι να προστατέψουμε τον άλλο κάνοντας το εμβόλιο και τηρώντας τα μέτρα.

«Υπάρχει μια πόλωση γύρω από το εμβόλιο και είναι λυπηρό γιατί πραγματικά μπορούμε να σώσουμε ζωές», τόνισε η κ. Γκάγκα επισημαίνοντας ότι είαι δύσκολο να το διαχειριστείς καθώς αρχίζει ένας αντίλογος.

Ερωτώμενη γιατί η χώρα έχει μείνει πίσω στο ζήτημα της εμβολιαστής κάλυψης αλλά και της εσωστρέφειας γύρω από το ζήτημα της πανδημίας, η αναπλ. Υπουργός τόνισε ότι «όταν κάποιοι μαλώνουν ή έχουν πρόβλημα δεν φταίει ποτέ ο ένας από τους δυο, φταίει όλο το σύστημα».

«Δεν είναι θέμα πολιτικής και αντιπολίτευσης, είναι θέμα υγείας και πρέπει να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι», ανέφερε. «Δεν θέλουμε να υπάρχει κύμα πολώσης, ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει για τον εαυτό του».

Τι θα ισχύσει για την τρίτη δόση

Αναφορικά με την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου επεσήμανε ότι πιθανότητα θα εμβολιαστούν όλες οι ηλικίες, ωστόσο εκείνοι οι οποίοι πρέπει να σπεύσουν να χορηγηθούν τη δόση είναι οι μεγαλύτερης ηλικίας και όσοι είναι με χρόνια προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας για την επανεμφάνιση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, υπογράμμισε ότι είναι γιατρός εκπροσωπεί την επιτροπή των επιδημιολόγων. «Νομίζω ότι δεν τέθηκε θέμα αν είναι επιστήμονας ή όχι και αυτός είναι ο λόγος που βγήκε», συνέχισε.

Για τις περιπτώσεις που ασθενείς υπογράφουν για να μη διασωληνωθούν, η κ. Γκάγκα είπε ότι«είμαστε υποχρεωμένοιμα σεβόμαστε τις επιθυμίες του ασθενούς που έχει καθαρό το μυαλό του, που δεν είναι υπό επίρεια φαρμάκων ή δεν έχει ένα οξύ πρόβλημα». «Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την θέληση του και για εμάς είναι φοβερό για κάθε άνθρωπο που χάνεται και ειδικά όταν μπορείς να κάνεις κάτι».

Τέλος, ανέφερε πως βρίσκεται «στα σκαριά» ένα chat forum σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο θα απαντάνε γιατροί σε ερωτήσεις. «Εάν ειναι προβοκατόρικη ή κάτι που δεν μπορείς να απαντήσεις, δεν θα απαντήσεις. Η αγωνία όμως μπορεί να απαντηθεί», εξήγησε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ