Ζίτσα: Αυτή την ώρα κάνουν ευθανασία στον γάιδαρο που κακοποιήθηκε -«Είναι η μόνη λύση», είπαν οι ιππίατροι

Ζίτσα: Αυτή την ώρα κάνουν ευθανασία στον γάιδαρο που κακοποιήθηκε -«Είναι η μόνη λύση», είπαν οι ιππίατροι

Δυστυχώς, η βάναυση κακοποίηση που υπέστη ο γάιδαρος στη Ζίτσα οδηγεί στην ευθανασία του.

H πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Κι.Δι.Ζω Εύα Κρυστάλλη, εμφανώς συγκινημένη, μας ανέφερε ότι το ζώο θα υποβληθεί σε ευθανασία, διότι αυτό είναι η μόνη λύση.

«Τρεις κτηνίατροι έκαναν την ίδια γνωμάτευση. Δυστυχώς, το ζώο, λόγω όλων αυτών που υπέστη, δεν θα καταφέρει να επιβιώσει και βασανίζεται. Ετοιμαζόμαστε για την ευθανασία του», ανέφερε η φιλόζωος.

Το ζώο φέρει πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος, ενώ το σοβαρότερο εκ των τραυμάτων εντοπίζεται στο διάφραγμά του.

Αν και αρχικά είχε αναφερθεί ότι θα μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τον ιππίατρο που έσπευσε στο χωριό Γραμμένο του Δήμου Ζίτσας για να το εξετάσει, κρίθηκε εν τέλει πως το ζώο δεν μπορεί να μεταφερθεί, καθώς σε πιθανή μετακίνησή του θα επέλθει βασανιστικός θάνατος.

Ο πρώην αντιδήμαρχος επιμένει να μιλά για «ατύχημα»

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο πρώην αντιδήμαρχος που κατηγορείται για τη βάναυση κακοποίηση του ζώου αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του αντιδημάρχου Ζίτσας, Δημήτρης Δήμου, επέμεινε στο ότι το συμβάν ήταν ατύχημα, καθώς και ότι ο γάιδαρος προηγουμένως είχε δεχθεί επίθεση από λύκο ή άλλο άγριο ζώο.

«Η θέση του εντολέα μου είναι ότι το ανέβασε στην καρότσα και στη συνέχεια έπεσε, με αποτέλεσμα το ζώο να συρθεί», είπε ο κ. Δήμου.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου έκανε αυστηρές και ρητές συστάσεις προς όλες τις συναρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις περί ευζωίας των ζώων, ιδιαιτέρως των ιπποειδών, κατά τη μεταφορά τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ