Γεωργαντάς: Ρεκόρ ραντεβού για τρίτη δόση - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όλους

Συνολικά 105.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού χθες για να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ εγγραφών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Παράλληλα, ανέφερε πως 27.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση.

Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε, επίσης, ότι από την Παρασκευή το βράδυ θα μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μπουν στην σχετική πλατφόρμα και να κλείσουν στους 5,5 μήνες το ραντεβού τους για την ενισχυτική δόση.

Ερωτηθείς για την απογραφή που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξήγησε ότι μέσω αυτής γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η εφαρμογή για το μητρώο εμβολιασθέντων και το μητρώο όσων νόσησαν στο εξωτερικό.
Οι παραπάνω κατηγορίες με την εγγραφή τους στο μητρώο θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό και στη συνέχεια να κάνουν και την τρίτη δόση του εμβολίου.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS