Γεωργιάδης: Αρχές Μαΐου ανοίγουν χώροι εκδηλώσεων -Πλησιάζει η επαναλειτουργία της εστίασης

Γεωργιάδης: Αρχές Μαΐου ανοίγουν χώροι εκδηλώσεων -Πλησιάζει η επαναλειτουργία της εστίασης

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής προχώρησε στην εκτίμηση πως πλησιάζει η επαναλειτουργία της εστίασης και πως οι χώροι εκδηλώσεων όπως τα κτήματα που τελούνται γάμοι και οι εταιρίες catering, θα ανοίξουν από τις αρχές Μαΐου.  

Παράλληλα ο κ.Γεωργιάδης έκανε αναφορά στον σχεδιασμό νέου προγράμματος ΕΣΠΑ που θα είναι επικεντρωμένο στην εστίαση, με στόχο την περαιτέρω στήριξη του κλάδου. Επιπλέον εκτίμησε ότι στην Επιστρεπτέα 6, οι επιχειρήσεις της εστίασης που παρέμειναν όλο τον Ιανουάριο κλειστές θα έχουν πλεονέκτημα στη στήριξη έναντι εκείνων που λειτούργησαν έστω και με αυστηρά μέτρα, καθώς έχει σχεδιαστεί να είναι μηνιαία.

 

Η συγγνώμη στις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές
Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε συγγνώμη από τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές, αλλά το μοναδικό μέλημα ήταν να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. «Ζητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως Υπουργός θα έπρεπε να σχεδιάζω πως θα κλείνω επιχειρήσεις και πως θα μπαίνει λιγότερος κόσμος στα μαγαζιά. Θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία. Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS