Γλυκά Νερά - Λυκουρέζος: Η «παράσταση» του πιλότου ανατρέπει τη θεωρία του βρασμού ψυχής - Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή

Γλυκά Νερά - Λυκουρέζος: Η «παράσταση» του πιλότου ανατρέπει τη θεωρία του βρασμού ψυχής - Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή

Η «παράσταση» του 32χρονου πιλότου μετά τη δολοφονία της συζύγου του ανατρέπει τη θεωρία του βρασμού ψυχής, δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

«Όπως άκουσα από τη συνήγορο υπεράσπισης δεν έθεσε ευθέως το ζήτημα του βρασμού ψυχής. Θα το θέσει σε ένα δεύτερο στάδιο ενώπιον του ακροατηρίου. Για να έχουμε βρασμό ψυχικής ορμής πρέπει να έχουμε μια αιφνιδιαστική, συναισθηματική και ψυχική υπερδιέγερση, η οποία προκαλεί πλήρη διατάραξη της συνειδήσεως που καταλύει την ήρεμη σκέψη. Η συμπεριφορά του μετά τη δολοφονία, όλο το στήσιμο, όλη αυτή η παράσταση και όλες οι ενέργειες που έκανε με ψυχραιμία και μεθοδικότητα, ανατρέπουν αυτή τη θεωρία», δήλωσε ο κ. Λυκουρέζος, μιλώντας στο «MEGA».

Ο κ. Λυκουρέζος αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός ότι ο δράστης ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κίνητρο. «Αν δεν κάνω λάθος ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει ότι σε ορισμένες ανθρωποκτονίες δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει κίνητρο. Τις περισσότερες φορές υπάρχει όμως κίνητρο. Δεν μπορεί να αποφασίσει να αφαιρέσει τη ζωή της γυναίκας του χωρίς λόγο. Αυτός προσπαθεί να αποδομήσει τη συμπεριφορά της απέναντί του. Περιγράφει έναν χαρακτήρα ευέξαπτο», συνέχισε ο ποινικολόγος.

Δεν είναι έγκλημα πάθους
Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα να πρόκειται για ένα έγκλημα πάθους, ο κ. Λυκουρέζος ήταν κατηγορηματικός: «Τα εγκλήματα πάθους είναι εκείνα που συχνά οδηγούν σε αυτό που λέμε βρασμός ψυχής.

Αυτό ανατρέπεται ολοκληρωτικά από αυτά που έκανε μετά. Όλη αυτή η παράσταση αλλά και η θανάτωση του σκύλου ανατρέπουν αυτό το δεδομένο. Το οικοδόμημα που έστησε με εντυπωσιακή μεθοδικότητα και ψυχραιμία ανατρέπουν το έγκλημα πάθους, δεν υπάρχει πάθος».

Ποια η ποινή που αναμένεται να επιβληθεί
Αναφορικά με την ποινή που αναμένεται να επιβληθεί στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλος, ο κ. Λυκουρέζος δήλωσε πως «είναι έως και 15 χρόνια για την ανθρωποκτονία και από 5 έως 10 χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου». «Το μάξιμουμ της ποινής των ισοβίων είναι 15 χρόνια», εξήγησε ο κ. Λυκουρέζος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS