Γώγος: Ανησυχία από τον αυξημένο αριθμό θανάτων – Νοσούν περισσότεροι νέοι

Γώγος: Ανησυχία από τον αυξημένο αριθμό θανάτων – Νοσούν περισσότεροι νέοι

Έντονη ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς προκαλεί η διασπορά του κορονοϊού σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Κοντά σε επίπεδα συναγερμού βρίσκονται τέσσερις περιοχές της χώρας, με τους επιδημιολόγους να έχουν στο μικροσκόπιό τους Αττική, Θεσσαλονίκη, Καστοριά και Iωάννινα. Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 438 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 175 στην Αττική.

«Υπάρχει ένας αυξημένος αριθμός θανάτων που μας απασχολεί» τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τους 11 θανάτους σε 24 ώρες που καταγράφηκαν τη Δευτέρα στη χώρα μας.

Επίσης προειδοποίησε καθώς πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων, χαμηλώνει και ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εξήγησε ότι ένα 40% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι κάτω από 60 ετών και ορισμένοι δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Αυτό είναι το νόημα των οριζόντιων μέτρων, σχολίασε ο κ. Γώγος. Εξήγησε ότι η εφαρμογή lockdown σε μια πόλη η περιοχή οδηγεί τον κόσμο στη διπλανή και πως αυτό που χρειάζεται είναι οριζόντια τήρηση των μέτρων. Οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται και οι μάσκες και χρησιμοποιούνται παντού, ανεξαρτήτως αν μια περιοχή είναι στο «κόκκινο» ή στο «πράσινο», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Ανήσυχος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος είπε στον ΣΚΑΪ πως οι Σέρρες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως μπορεί να γίνει έκρηξη κρουσμάτων σε περιοχή με μηδενικά περιστατικά.

Μέχρι και πριν από 2 με 3 ημέρες τα κρούσματα είναι μηδενικά και τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν 45. Εξήγησε ότι καθώς στις Σέρρες δεν ίσχυαν οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις εστίασης, έγινε πόλος έλξης για άλλες περιοχές με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός τα σαββατοκύριακα.

«Μπήκαμε σε φάση εκούσιων μέτρων», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι οι πολίτες φοβούνται και ενεργοποιούνται με ευθύνη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS