Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Το χρονικό του εγκλήματος και το προφίλ του δράστη – Τι λέει η δικηγόρος του θύματος

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Το χρονικό του εγκλήματος και το προφίλ του δράστη – Τι λέει η δικηγόρος του θύματος

Ακόμη μία γυναικοκτονία, η δεύτερη μέσα στο 2022, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ και τραγικό κατάλογο των δολοφονιών με θύματα γυναίκες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Θύμα αυτή τη φορά η 41χρονη Βίκυ, η οποία το βράδυ της Τετάρτης, και ενώ εργαζόταν στο μαγαζί που διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη, είδε άξαφνα μπροστά της τον πρώην σύντροφό της να βγάζει μία κοντόκανη καραμπίνα από το μπουφάν του, να την στρέφει εναντίον της και να την πυροβολεί στην κοιλιά. Από τα θραύσματα τραυματίστηκε ελαφρά και η 20χρονη κόρη του θύματος.

Μετά τον πυροβολισμό, ο δράστης, 42 ετών, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Όσο για την άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το προφίλ του δράστη
Φίλοι του θύματος αλλά και κάτοικοι της γειτονιάς που σημειώθηκε η τραγωδία, αναφερόμενοι στον δράστη, ο οποίος ήταν γνώστης πολεμικών τεχνών, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο νευρικό που δημιουργούσε συχνά καυγάδες.

Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει η δικηγόρος και φίλη της άτυχης γυναίκας, η οποία σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους ανέφερε πως το θύμα είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του 42χρονου καθώς της προκαλούσε συνεχώς προβλήματα.

«Είχαν σχέση τρία χρόνια και είχαμε κάνει ασφαλιστικά μέτρα τον Ιανουάριο. Εκείνη την ώρα γυρνούσα στο σπίτι και άκουσα τον δεύτερο πυροβολισμό και πίστεψα ότι μπορεί να ήταν αυτός. Ο κόσμος βγήκε έξω, η μία της η κόρη, η μεσαία, είχε αίματα στην μπλούζα και η μικρή της κόρης άκουσα να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει ‘’πυροβόλησαν την μαμά’’», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Ο δράστης μπήκε στο μαγαζί με την καραμπίνα κρυμμένη στο μπουφάν, προσπέρασε όλους τους πελάτες, και με το που μπήκε στην κουζίνα η γυναίκα την ακολούθησε και την πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής. Στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Δεν μπορούσε να ξεκόψει από αυτόν. Φοβόταν. Ήταν μια παράξενη σχέση. Προσπαθούσε να προστατέψει και τα παιδιά της» πρόσθεσε.

Τέλος, συγκλονιστική είναι και μία ανάρτηση που είχε κάνει ο 42χρονος στο Facebook περίπου μία ώρα πριν την δολοφονία, στην οποία έγραφε, μεταξύ άλλων, πως δεν φοβάται τον θάνατο.

anartisi drasti

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ