ΕΛΛΑΔΑ

«Τι είναι αυτό που μου κάνετε» -Η αντίδραση του Φιλιππίδη όταν έμαθε για την προφυλάκιση, κατέρρρευσε η σύζυγός του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε ήδη το πρώτο του βράδυ στη φυλακή, το δεύτερο ως κρατούμενος, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο ίδιος πίστευε μέχρι την τελευταία στιγμή πως θα τη γλιτώσει, όπως τη γλίτωνε όλα αυτά τα χρόνια, χρόνια κατά τα οποία, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, γυναίκες συνάδελφοί του που συνεργάστηκαν μαζί του ή προσέφυγαν σε εκείνον ζητώντας του δουλειά, κατέληξαν θύματά του. Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει καταγγελθεί για βιασμό, απόπειρες βιασμού, προσβολή γεννετήσιας αξιοπρέπειας, εργασιακό εκφοβισμό.

Οι αποκαλύψεις έγιναν τον περασμένο χειμώνα, στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo, με την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Λένα Δροσάκη και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου να κάνουν την αρχή και άλλες ηθοποιούς να ακολουθούν.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν μυστική και για αυτό προχθές πολλοί ξαφνιάστηκαν στο άκουσμα της είδησης της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς δεν είχε γίνει γνωστό ότι θα προσέλθει στην ανακρίτρια για να καταθέσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα OnTime ο Πέτρος Φιλιππίδης στο άκουσμα της προφυλάκισης τα έχασε. Εκλαιγε και φώναζε «τι είναι αυτό που μου κάνετε, δεν θα το αντέξω», ενώ ζητούσε να δει τη γυναίκα του και τον γιο του. Ιδιαίτερα αναστατωμένη ήταν και η σύζυγός του η οποία έκλαιγε και η ίδια λέγοντάς του μεταξύ άλλων «δεν θα σε αφήσω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ που έμεινε στη ΓΑΔΑ έμοιαζε περισσότερο φοβισμένος, εκφράζοντας διαρκώς στους αστυνομικούς το φόβο ότι μπορεί να του επιτεθεί κάποιος κρατούμενος, ζητώντας μάλιστα να περάσει τη νύχτα μαζί με τους αστυνομικούς, στο γραφείο του. Εκείνοι του εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται και αφού τον καθησύχασαν τον οδήγησαν στο κελί του που έμεινε μόνος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ζήτησε από την σύζυγό του και τον γιο τους να μην τον επισκεφθούν στη φυλακή. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν τον επισκέφθηκαν στη ΓΑΔΑ. Τα φάρμακα που ζήτησε, που ήταν και το μοναδικό πράγμα που ζήτησε τα έστειλε και δεν τα πήγε η ίδια. Ο Πέτρος Φιλιππίδης φαίνεται ότι δεν θέλει τα οικεία του πρόσωπα να τον δουν σε αυτή την κατάσταση, σιδεροδέσμιο ή πίσω από τα κάγκελα.

Την πρώτη νύχτα στη φυλακή της Τρίπολης την πέρασε το δωμάτιο καραντίνας. Εκεί θα μείνει για πέντε βράδια και θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο κελί του, πιθανότατα σε αυτό που βρίσκεται και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS